0

Lukijan mielipide: Hyvinvointiasema säilyy edelleen

Eksoten valtuuston ja hallituksen seminaarin uutisointi Etelä-Saimaassa (21.2.) herätti varmasti huolta kuntalaisissa sote-palvelujen osalta.
Lehti kertoi, että ”maalaiskuntiin jää vähintään lähipalvelu- tai etäpalvelupiste.” Tämä kuulostaa ja voidaan ymmärtää lähinnä yhden henkilön palvelupisteeltä, vaikka ajatus oli aivan toinen.

Seminaarin yhteinen näkemys oli, että jokaisessa maalaiskunnassa on jatkossakin edelleen hyvinvointiasema tai sote -keskus, jossa turvataan kuntalaisten tarvitsemat sosiaalipalvelut ja perusterveydenhuolto. Erikoispalvelut haetaan Lappeenrannasta kuten tänä päivänäkin.
Savitaipaleen hyvinvointiaseman tuleva palveluvalikko muodostuu yhteisissä neuvotteluissa kunnan edustajien ja Eksoten kanssa maaliskuun aikana.

LEENA BYCKLING
Savitaipaleen kunnan edustaja Eksoten hallituksessa

2 kommenttia aiheesta “Lukijan mielipide: Hyvinvointiasema säilyy edelleen

 • 3.3.2019 at 17:11
  Permalink

  Pidän valitettavasti Leena Bycklingin arviota aivan liian optimistisena, joka perustuu, sinänsä arvostettavaan, hyväuskoisuuteen istuttaessa Eksoten toimielimessä. Karu totuus on, että maksuosuuskuormitusta ei enää juurikaan ole mahdollista kunnille kasvattaa. Jo nyt iso alijäämä on kasvussa. Siksi erityisesti reunakuntien palvelutasoa on pakko, vähän kerrallaan, ajaa alas. Samanaikaisesti Leena Bycklingin edustaman Savitaipaleen asukasmäärä ja elinvoima on katoamassa kiihtyvällä vauhdilla. Tästä yhtälö koostuu. Toisin sanoen, tulee olla rehellinen tämän asian edessä. Sellaista laskuoppia ei ole vielä tehty, joka mustan muuttaisi valkoiseksi. Kysymys toki on aikaikkunasta. Meneekö vuosi vai viisi? Siitä Leena Byckling ei maininnut sanaakaan. Ilmeisesti nyt aloitetaan alasajo noista vuodeosastoista. Totutellaan.
  P.S. Loppupelissä kyse on ollut ja on siitä, että valtiovalta haluaa pienet, Savitaipaleen kaltaiset maalaispitäjät ajaa alas. Aluepolitiikka on kuollut ja kuopattu. Eläköön maakunta, tai joku muu ismi. Vai miten tämä menee?
  Me äänestäjät tätä olemme halunneet. Turha enää itkeä. Väki vähenee, pidot paranee!

 • 4.3.2019 at 10:26
  Permalink

  Tässä mielipidekirjoituksessa näytti jäävän Mehiläinen kokonaan pois. Niin kuin kunnanhallituksen jäsen taannoin kertoi julkisesti, neuvotteluja on käyty hyvässä hengessä Kunnan, Eksoten Ja Mehiläisen kanssa. Silloin oli tosin kyseessä sote-kiinteistökaupat, mutta samassa yhteydessä todettiin lääkäripalvelujen loppumisesta, jos kauppoja ei synny. Eikös nämä lääkäripalvelut ole juuri niitä perusterveydenhuollon palveluja. Taitaa olla niin, että kunnalla on aika sekaisin koko sote-soppa, kun kaikki puhuu mitä sattuu. Kuntalaisia pidetään täysin pimennossa näistä asioista, kuitenkin nämä palvelut rahoitetaan verovaroista. Kyllä tähän asiaan pitää saada selkeä linja. Kuka vastaa tiedotuksesta kunnassa?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pelkäätkö punkkeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä