0

Paikallislehdet tekevät yhteisen eduskuntavaaliliitteen – Vaaliplussa ilmestyy 28. maaliskuuta

ESV-Paikallismediat Oy:n yhdeksän paikallislehteä tuottavat maaliskuussa yhteisen eduskuntavaaliliitteen.
Liitteen nimi on Vaaliplussa, ja se julkaistaan lehtiyhtiön kaikkien lehtien välissä torstaina 28. maaliskuuta.

ESV-Paikallismedioiden lehdet ovat Länsi-Saimaan Sanomat, Luumäen Lehti, Juvan Lehti, Kaakonkulma, Kangasniemen Kunnallislehti, Keskilaakso, Paikallislehti Joutseno, Pitäjänuutiset ja Puruvesi.
Lehdet ilmestyvät Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa ja Etelä-Savossa. Kolme maakuntaa muodostavat yhteisen Kaakkois-Suomen vaalipiirin.
Vaalipiiri perustettiin syyskuussa 2013 Etelä-Savon ja Kymen vaalipiireistä. Vaalipiiriä käytettiin ensimmäisen kerran viime eduskuntavaaleissa vuonna 2015.

Vaaliplussa painetaan samaan tabloid-kokoon kuin paikallislehdet. Siihen kirjoitetaan juttuja ja myydään vaalimainontaa.
Jutuissa haastatellaan muun muassa äänestäjiä ja vaalien talkootyöntekijöitä eri puolilta vaalipiiriä. Lisäksi kuulostellaan eri puolueiden poliittisilta toimijoilta, millaiset teemat tulevissa vaaleissa nousevat esille.
Luvassa on on muitakin mielenkiintoisia juttuaiheita.

Vaaliplussassa ei ole yksittäisten kansanedustajaehdokkaiden haastatteluja, vaan kukin paikallislehti haastattelee ehdokkaita sekä käy ehdokkaiden vaalitilaisuuksissa omien linjaustensa mukaisesti.

JANNE TIAINEN
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Ruokitko pikkulintuja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä