0

Lukijan mielipide: Kepu putoaa kanveesille

”Ikävä tosiasia on viisasta tunnustaa ennenkuin on viimeinen pakko, välttää ehkä kanveesin.” Näin pohti kepun vanhaisäntä Seppo Kääriäinen puolueensa nykytilaa.
Syystäkin, sillä kepu roikkuu rotkon reunalla. Kynnet ovat vielä kiinni kalliokielekkeessä, mutta vaalipäivänä ne irtoavat. Kuinka syvälle rotkoon kepu putoaa ja pääseekö se sieltä koskaan pois, on Suomessa harjoitettavan politiikan kannalta merkittävä asia.
Kääriäinen näyttää ymmärtävän, että kepu teki väärän arvovalinnan vuonna 2015, kun Sipilä lupasi kotinsa maahantulijoille. Kansalaiset jäivät silloin miettimään, miksi Sipilä ei ole tehnyt samaa suomalaisille kodittomille. Kyse oli arvopohjasta.
Kääriäinen näyttää ymmärtävän, että kepu teki väärän arvion myös vuonna 2017, kun Sipilä suostui Orpon ehdotukseen heittää perussuomalaiset ulos hallituksesta. Kyse oli silloinkin arvopohjasta.
Kepun sisäpiirissä laskettiin, että on mentävä kokoomuksen perässä lusikoimaan samalle punavihreälle kaukalolle. Arveltiin, että vain sieltä löytyy riittävästi puuroa eli puolueelle kannatusta.
Se oli väärä valinta, joka tehtiin pitkälti punavihreän median ja muun mukasuvaitsevaiston luoman mielikuvan innoittamana. Ei nähty, että arjen todellisuus punavihreän kuplan ulkopuolella on jotain aivan muuta.

REIJO TOSSAVAINEN
Savitaipale

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

2 kommenttia aiheesta “Lukijan mielipide: Kepu putoaa kanveesille

 • 19.3.2019 at 10:01
  Permalink

  Tuntuu olevan uho päällä myös persuveteraanilla. Kuuluu ilmeisesti asiaan. Persujen aikaansaannokset puhukoot kuitenkin puolestaan. Jotta jäitä hattuun Reijo Tossavainen.
  Persujen ”arvopohjakeskustelut” täyttävät tällä hetkellä erilaista mediaa kyllästymiseen asti. Ei kovin rakentavaa. Etenkin somekeskustelut alittavat riman poikkeuksetta. Junttifilosofointia vailla merkitystä.

 • 21.3.2019 at 13:06
  Permalink

  Kyllä tossavainen osui asian ytimeen. Sipilän vedossa on keskusta tehnyt monta arvovaltavalintaa heikon ja sairaan ihmisen unohtaen tietoisesti.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä