0

Eksote tarkensi Taipalsaaren maksuosuuden kehittymistä – summa ei pienentynyt yllättäen, vaan kunnan kirjanpidossa oli varauduttu Eksoten lopullisia laskelmia suurempaan maksuosuuteen

TAIPALSAARI Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) selvensi torstaiaamuna keskiviikkoiltaiseen Taipalsaaren kunnanvaltuuston kokoukseen liittynyttä uutisointia.
Eksoten talousjohtaja Liisa Mänttärin mukaan kyse ei ole siitä, että Taipalsaaren alijäämä olisi yhtäkkiä pienentynyt 1,7 miljoonalla eurolla aiemmin ilmoitetusta tai että Eksote olisi muuttanut tai korjannut laskelmiaan.
– Sekaannus on johtunut siitä, että Taipalsaarella oli ennakkoon jo aiemmissa tilinpäätöksissä ja vuoden 2018 arviokirjauksissa varauduttu huomattavasti suurempaan clearing- ja alijäämänkattamiskirjaukseen kuin Eksoten lopullinen laskelma osoitti, Mänttäri viestittää.

Eksoten tilinpäätös valmistui 1. maaliskuuta ja lopullisia laskelmia ei voitu tehdä ennen sitä. Mänttärin mukaan Taipalsaaren onneksi kaikki mahdolliset maksuerät kehittyivät viime vuonna kunnalle suotuisaan suuntaan.
– Kunnan laskennallinen osuus nettotoiminnoista pieneni sekä erikoissairaanhoidon että muun toiminnan osalta, Mänttäri tietää.

Kunnanhallitus piti keskiviikkona ennen valtuustoa ylimääräisen kokouksen, jossa se päätti poistaa talouden tasapainottamisen käsittelyn valtuuston kokouksen esityslistalta.
Näin toimittiin, sillä kunnanhallituksen puheenjohtaja Taisto Pitkänen kertoi saaneensa Eksoten maksuosuudesta tiedon, jonka perusteella Taipalsaaren kunnan vuoden 2018 alijäämä pieneni 2,7 miljoonasta eurosta, johon kunnassa oli varauduttu, 990 195 euroon.
– Mikäli Taipalsaaren kirjanpitoon on vuosien 2016–2018 osalta kirjattu yhteensä varauksena Eksoten ilmoittama kumulatiivinen katettava alijäämä 2,1 miljoonaa euroa, niin päätös ei perustunut virheelliseen tietoon, Mänttäri sanoo.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Aiemmin aiheesta: Viime hetken uutinen Eksotelta muutti Taipalsaaren kunnanvaltuuston kokouksen kulun – talouden tasapainottamista ei käsitelty, kunnanhallituksen puheenjohtajan mukaan koko paketti on katsottava uudelleen läpi (13.3.2019)

Korjattu 19.3. klo 13.51: Taipalsaaren kunnan vuoden 2018 alijäämä pieneni 1,7 miljoonaa euroa. Tekstin lopussa kerrottiin alunperin virheellisesti, että summa olisi ollut Taipalsaaren kunnan alijäämää Eksotelle, korjattu otsikkoa.

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pelkäätkö punkkeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä