0

Kahdeksasluokkalainen Minea Illukka lakkoili ilmaston puolesta Savitaipaleen torilla

SAVITAIPALE Kahdeksasluokkalainen Europaeuksen koulun oppilas Minea Illukka osallistui kansainväliseen ilmastolakkoon perjantaina 15. maaliskuuta istumalla Savitaipaleen torilla koulupäivän ajan.
– Halusin osallistua lakkoon omalta osaltani. Miksi käydä koulua, jos maailma on tuhoutumassa, hän perustelee.
Illukka oli pyytänyt myös kavereitaan mukaan, mutta osa ei halunnut lähteä ja osa ei saanut vanhemmiltaan lupaa olla poissa koulusta.
– Oma äitini kannusti lakkoon, hän kertoo.
Illukan mukaan lakon tärkein viesti on, että ilmaston eteen pitää tehdä töitä, eikä vain jäädä odottamaan, mitä tapahtuu.

EVA KOTTONEN
eva.kottonen@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

4 kommenttia aiheesta “Kahdeksasluokkalainen Minea Illukka lakkoili ilmaston puolesta Savitaipaleen torilla

 • 15.3.2019 at 23:59
  Permalink

  Osoittaa suurta rohkeutta olla yksin tärkeän asian puolesta. Moni vanhempi varmasti kieltää lapsiaan osallistumasta mielenosoitukseen ymmärtämättä, että he tekevät samalla vahinkoa itselleen ja lapsilleen ja heidän lapsilleen.
  Ihmisten maailma kuitenkin on jo nyt muuttumassa ja lakkoilevien nuorten ääntä kuullaan. Muutosta toki pelätään ja vastustetaan, kuten aina, mutta sen ei kannata antaa häiritä, vaan pitää hyvä mieli ja jatkaa kamppailua oikeiden asioiden puolesta.
  Eniten kysymys on asenteista ja tärkeysjärjestyksistä. Aikuisilla on valtaa päättää, miten he rahan käytöllään huomioivat sen ympäristön, joka tuottaa meille kaikille puhdasta happea hengitettäväksi, pohjavettä juotavaksi, syötävää metsiin sekä pelloille ja iloa linnunlaulusta keväisin. Tai sitten ovat huomioimatta, levittäen saasteita ilmaan, veteen ja maahan. Mutta kuitenkin saavat luonnosta hyvää.
  Minea ja äitinsä ovat edelläkävijöitä.
  Kiitos heille meidän kaikkien puolesta.

 • 16.3.2019 at 13:28
  Permalink

  Aika yllättävää, ettei Savitaipaleella ollut kuin yksi juniori,jota huolestuttaa ilmastonmuutos. Onnea Minea!

 • 17.3.2019 at 12:23
  Permalink

  Mahtavaa, Minea! Korkea hatunnosto Sinulle tarmokkuudestasi, rohkeudestasi jne…
  Itsekin, jo keski-ikäisenä, koetan laittaa oman korteni kekoon saman asian edestä: en ole syönyt lihaa kymmeniin vuosiin, ajan kaasukäyttöisellä autolla, pyrin välttämään tarpeettoman roinan ostoa jne. Elämäntapani ja kulutustottumukseni ovat jossain määrin vaikuttaneetkin kulutuskäyttäytymiseen lähipiirissäni.

  Minusta ei kuitenkaan taida olla barrikadeille nousuun asian puolesta, mutta todella mahtavaa, että Sinusta on. Toivottavasti saat pian mahdollisimman paljon kavereita mukaan tähän äärimmäisen arvokkaaseen toimintaan. Tsemppiä Minea.

 • 20.3.2019 at 15:43
  Permalink

  Hienoa Minea! Osoitat rohkeutta ja määrätietoisuutta toiminnallasi. Olen iloinen ja ylpeä kaltaisistasi nuorista.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä