0

Kunnanjohtajan tueksi tehty kuntalaisaloite keräsi 79 allekirjoitusta – nimimäärä riittää käsittelyyn

LEMI Lemin kunnanhallitus käsittelee tulevan maanantain kokouksessaan irtisanotun kunnanjohtajan Jussi Stoorin tueksi avattua kuntalaisaloitetta.
Tuomo Savolaisen ja muiden allekirjoittajien tekemä Lemin kunnanhallituksen ja -valtuuston epäluottamuslauseesta -niminen aloite jätettiin Lemin kunnanvirastolle viime maanantaina 1. huhtikuuta.
Aloitteen on allekirjoittanut 79 ihmistä, joka on riittävä aloitteen käsittelyyn. Kuntalain mukaan kuntalaisaloite on otettava käsittelyyn, mikäli sen allekirjoittaa puolessa vuodessa vähintään kaksi prosenttia kunnan asukkaista. Viime vuoden loppuun päivätyn ennakkoväkiluvun mukaan Lemillä on 3 040 asukasta.
Lemin vt. kunnanjohtaja Johanna Mäkelä esittää kunnanhallitukselle, että se merkitsee aloitteen tiedokseen ja lähettää sen edelleen kunnan hallintopalveluille valmisteluun.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Aiemmin aiheesta:
Kunnanjohtajan paikka jäi tyhjäksi – Lemin valtuusto vapautti Jussi Stoorin tehtävistään epäluottamusäänestyksellä, tulos oli selvä: 19–2 (2.4.2019)
Lemin kunnanjohtaja Jussi Stoor jätti ehdollisen irtisanoutumisilmoituksen – kunnanvaltuusto punnitsee luottamuksen heti ensi viikolla (26.3.2019)

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.