0

Taipalsaaren kirjasto sai 4000 euron avustuksen

TAIPALSAARI Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on myöntänyt Taipalsaaren kirjastolle 4 000 euron avustuksen. Kirjasto haki avustusta lastenlauantai-tapahtumien järjestämiseen ja niiden jatkuvuuden turvaamiseksi.
– Lastenlauantait ovat kaksi kertaa vuodessa järjestettyjä, alakoululaisille ja alle kouluikäisille suunnattuja toiminnallisia tapahtumia, joilla on yleensä jokin teema, kirjastovirkailija Marjo Hämäläinen kertoo.
Tämän kevään ensimmäinen lastenlauantai järjestettiin pääsiäisteemalla 6. huhtikuuta.

Saadun tuen avulla lastenlauantait saadaan jatkumaan. Lisäksi hankerahalla on kustannettu alakoululaisille ja yläkoululaisille kirjailijavierailut.
Avustuksen käyttöä aletaan Hämäläisen mukaan suunnittelemaan lähitulevaisuudessa yhdessä kunnan nuorisotoimen kanssa.
– Ajatuksena on, että nuorisotoimen vapaaehtoiset yläkouluikäiset ”superohjaajat” voisivat tulla lastenlauantaihin pitämään lukutuokioita nuoremmille lapsille.
Avustus mahdollistaa myös vierailevien esiintyjien kutsumisen tapahtumaan.
– Yleensä pyydämme paikalle jonkun teemaan sopivan vieraan, esimerkiksi kirjailijan tai vaikkapa nukketeatterin, Hämäläinen kertoo.

Hämäläisen mukaan hankerahojen hakeminen on kirjastoille tuttua ja saadut avustukset erittäin tärkeitä.
– Hankerahoilla mahdollistetaan pientä ekstraa, kuten tapahtumia tai vierailuja. Niiden avulla voi myös tehdä kokeiluja tai testata uusia toimintatapoja, hän sanoo.

EVA KOTTONEN
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Joko olet heittänyt talviturkin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä