0

Europaeuksen koulun joukkue voitti Hese-kisan piirikamppailun – myöhemmin toukokuussa matka käy valtakunnalliseen finaaliin Tampereelle

SAVITAIPALE Europaeuksen koulun yhdistetty viides- ja kuudesluokkalaisten joukkue voitti yleisurheilun Hese-kisan Etelä-Karjalan piirikilpailun. Koululaiskilpailu käytiin tiistaina 7. toukokuuta Lappeenrannan Kimpisen kentällä.
Savitaipaleen joukkueessa kilpailivat Janette Mahkonen, Kerttu Mäkelä, Tiitu Hjerppe, Julia Leinonen, Julia Enbuska, Sofia Ebdy, Eino Pihamo, Manu Laari, Casper Yli-Pukka, Issam Tbibi, Miro Juutilainen, Aapo Jurvanen, Santeri Lantta ja Otto Parkkima.
Lajeina olivat 12 x 60 metrin sukkulaviesti, pituushyppy, juniorikeihään heitto ja 12 x 400 metrin viestijuoksu. Voiton myötä Savitaipaleen joukkue pääsee kilpailemaan Hese-kisan valtakunnallisessa finaalissa, joka järjestetään Tampereella 21. toukokuuta.

Etelä-Karjalan piirikilpailussa oli mukana Savitaipaleen voittajaryhmän lisäksi neljä joukkuetta: Lappeenrannan Kimpisen koulun 5B ja 5M, Ruokolahden koulun kuutoset sekä Europaeuksen koulun viidesluokkalaiset.
Ruokolahti oli toinen ja Kimpisen 5M kolmas.
Hese -kisat ovat osa Suomen Urheiluliiton ja Hesburgerin H-hetki koululiikuntaohjelmaa. Keskeisinä tavoitteina on kannustaa lapsia yleisurheilun pariin ja vahvistaa sen myötä lasten myönteistä suhdetta liikuntaan.
Koulut ottavat mittaa toisistaan 12-henkisin joukkuein. Näiden kokoonpanoista puolet ovat poikia ja puolet tyttöjä.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pelaatko pelikoneita?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä