0

Taipalsaarella haastetaan päättäjät kävelemään lasten koulumatka, mukaan otettavaksi toivotaan suksia – taustalla on vetoomus koulujärjestelyn säilymisestä ennallaan

TAIPALSAARI Taipalsaarelaiset vanhemmat heittävät kuntapäättäjille kävelyhaasteen. Aika ja lähtöpaikka ovat maanantai 13. toukokuuta kello 14 ja Saimaanharjun yhtenäiskoulun parkkipaikka. Facebookissa tehdyssä tapahtumakutsussa kerrotaan, että kävely kulkee Saimaanharjun yhtenäiskoululta kunnantalon kautta Kirkonkylän koululle.

Kävelyhaasteen taustalla on kunnanhallituksen hyväksymä esitys muuttaa kouluverkkoa siten, että elokuusta 2020 lähtien Taipalsaarella olisi perusopetusta kahdella alakoululla: Kirkonkylällä ja Vehkataipaleella. Alakoululaiset siirtyisivät näin ollen Saimaanharjulta Kirkonkylän koululle. Saimaanharjulla pysyisi yläkouluopetus. Vanhemmat perustivat jo aiemmin tällä viikolla adressit.comiin adressin, jolla esitettyä järjestelyä vastustetaan. Adressissa on nyt reilu 400 nimeä.
Adressin alullepanija Heli Parta sanoo tulostavansa sunnuntaina jokaiselle valtuutetulle oman kappaleen nimilistasta.
– Ne luovutetaan maanantaina koulukävelyllä, ja niille, jotka eivät tule paikalle, viedään kotiovelle, hän sanoo.

Kävelyhaasteeseen toivotetaan kaikkia tervetulleiksi. Matkaa esitetään taitettavaksi esimerkiksi kävellen tai pyörällä. Mukaan kehoitetaan ottamaan sukset tai luistimet sekä muun muassa pientä evästä, sillä koulumatka voi tuntua pitkältä.
– Koulumatkalla ei tietenkään ole säävarausta, kutsussa huomautetaan.
Kutsun ovat laatineet perheenäidit Sini Korppi ja Heli Parta Saimaanharjulta.
– Kunnalla on edellytykset positiivisempaan väestönkehitykseen, jos vain kuntapäättäjät osaavat nyt tehdä viisaita, kauaskantoisia päätöksiä. Toivomme totisesti, että nyt tehdään päätös lasten ja koko Taipalsaaren parhaaksi. Nyt ei saa tuhota Taipalsaaren tulevaisuutta ja sen elinvoimaisuutta kouluverkkoon puuttumalla. Nyt on löydyttävä uskoa tulevaan. Uskoa siihen, että lapsiperheet jatkossakin valitsevat kotikunnakseen Taipalsaaren, he sanovat.
– Lapsilla on oikeus omaan lähikouluun ja turvalliseen koulumatkaan.

Parta sanoo, että aikoo vielä lauantai-iltana laittaa valtuutetuille viestit aiheesta.
– Tämä olisi varmaan aika hyvä paikka tulla näyttäytymään kuntalaisille. Kuntalaiset ovat olleet ilahtuneita, että tällaista järjestetään. Uskon, että saamme mukavan joukon mukaan. Toivomme tietysti, että myös mahdollisimman moni valtuutettu pääsee.

Aiheesta aiemmin: Saimaanharjulla vastustetaan alakoulun ja esikoulun siirtoa kirkonkylälle – aiheesta laadittuun adressiin kertyy nimiä 6.5.2019

ANNIINA MEURONEN
anniina.meuronen@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

 

Viikon kysymys

Pelaatko pelikoneita?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä