0

Sote-kiinteistökaupoista järjestetään avoin tilaisuus Savitaipaleella

SAVITAIPALE Savitaipaleella järjestetään ensi viikolla kaikille avoin keskustelu- ja infotilaisuus kunnan sosiaali- ja terveyskiinteistöjen kaupoista sekä sote-palvelujen järjestämisestä. Tilaisuus on koulukeskuksen auditoriossa torstaina 23. toukokuuta ja se alkaa kello 17.30.
Paikalla ovat Savitaipaleen kunnan, Savitaipaleen Vanhaintuki -yhdistyksen, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) sekä terveyspalveluyhtiö Mehiläisen edustajat. Nelikantaneuvottelut sote-kiinteistöjen myynnistä Mehiläiselle jatkuvat edelleen.
Maakuntalehti Etelä-Saimaa kertoi viime keskiviikkona 8. toukokuuta, että Savitaipaleen Vanhaintuki -yhdistys antoi potkut Toimintakeskus Suvannon johtajalle. Työsuhteen päättäminen johtui yhdistyksen hallituksen mukaan luottamuspulasta.
Vanhaintuen varapuheenjohtaja Kari Kotirinta kertoi ES:lle, että päätös potkuista oli välttämätön. Epäluottamus ei Kotirinnan mukaan liittynyt kuitenkaan vireillä oleviin sote-kiinteistöjen myyntiasioihin.
Huhut Suvannon myymisestä ovat velloneet Savitaipaleella jo tovin. Huhtikuussa toimintakeskuksella järjestettiin tiedotustilaisuus, jossa painotettiin muun muassa sitä, että Suvantoa ei olla myymässä.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Muokattu 15.5. klo 12.20: Lisätty juttuun tilaisuuden päivämäärä.

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

2 kommenttia aiheesta “Sote-kiinteistökaupoista järjestetään avoin tilaisuus Savitaipaleella

 • 15.5.2019 at 12:44
  Permalink

  Päätoimittajalla lienee uutta tietoa. Minä en ole milloinkaan kuullut, että Suvantoa oltaisiin myymässä. Sen sijaan ”uskon”, että Vanhaintuki ry:n omistamat Valkama 1 ja Valkama 2 ollaan myymässä (pyritään myymään) tuntemattomalle ”kiinteistökumpanille”, jonka Mehiläinen Oy osoittaa ja maat alta vuokrataan 50 vuodeksi kiinteistökumppanille. Ilmeisesti Vanhaintuen kokouspöytäkirjoista löytyy hintapäätös. Tämä tuskin on uutta tietoa valtuutetuille.
  Lisäksi Vanhaintuki ry on tekemässä sopimusta liikkeenluovutuksesta Mehiläisen yhtiölle. Tämä on sidottu muihin kunnan kauppoihin, eli sen on toteuduttava. Jollakin taholla on niskalenkki. Liikkeenluovutuksessa annettaisiin ryhmäkoti vastikkeetta Mehiläisen yhtiölle. Luovutus on sidottu ja ”myydään” kuntalaisille kunnan kokonaisetuun vedoten sote-kaupoissa. Näin ei voi olla. Yhdistyksen säännöt eivät puhu mitään kunnan edusta. On selvää, että mikäli noin 900 000 euron liikevaihto annetaan kannattavasta yhdistyksen sääntöjen mukaisesta toiminnasta pois, se ei ole yhdistyksen etu. Tähän on puututtava. Koska kaupoissa näyttääkin olevan 5 osapuolta, olisikin enemmän kuin suotavaa, että kiinteistökumppani olisi tutustumassa kuntalaisiin info-tilaisuudessa.

 • 15.5.2019 at 14:36
  Permalink

  Toivottavasti nyt paljastuu totuus ja faktat mitä kaupoilla oikein tarkoitetaan ja mitkä kiinteistöt myydään ja mitä toimintoja luovutetaan ilmaiseksi. Tähän mennessä tiedoitus on ollut hyvin niukkaa ja ne asiat mitä on tuotu julki ovat hyvin epämääräisiä.
  Tässä joitain kysymyksiä, mihin kuntalaisten tulisi saada vastauksia: Mitkä kiinteistöt myydään Mehiläiselle? Mitkä toiminnot myydään/annetaan nykyisistä palveluista Mehiläiselle? Mihin sijoitetaan hyvinvoistiaseman toiminnot, lääkäri, hammaslääkäri, fysioterapia, kotihoito, sosiaali ym. toiminnot? Kuka tuottaa ed. mainitut palvelut (Mehiläinen vai Eksote)? Mihin sijoitetaan kunnan keskuskeittiö, jos nykyinen hyvinvointiasema puretaan?
  Savitaipaleen Vanhaintuen osalta kysymyksiä: Kun Valkamien kiinteistöt myydään Mehiläiselle, mikä on hinta? Suvantoa ei siis myydä, mutta miksi ryhmäkodin toiminnat luovutetaan liikkeen luovutuksella Mehiläiselle ilmaiseksi? Jos ryhmäkodin toiminta luovutetaan mitä toimintoja tulee tilalle vai jääkö tilat tyhjilleen? Asettaako Mehiläinen kilpailukiellon Vanhaintuelle siten, että se ei voi harjoittaa vanhusten asumis- ja palvelutuotantoa? Miten Vanhaintuki pystyy ylläpitämään toimintojaan, kun liikevaihto pienenee ratkaisevasti? Säilyykö uimahalli ja kuka sitä ylläpitää? Savitaipaleen kunta on todennäköisesti taannut Vanhaintuen lainoja, nyt jos yhdistys ei enää pärjää taloudellisesti onko kunta varautunut hoitamaan kaikki yhdisytyksen lainat ym. juoksevat kulut siten, että toiminta jatkuu?
  Tässä vain pieni osa kysymyksiä, mitkä askarruttavat.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Aiotko ottaa koronarokotteen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä