0

Meidän kesken: Sankoruiskukisa oli vierailun kohokohta

Kuinka sammutetaan uunissa palava pizza? Kuka on tehnyt paloaseman? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin Lemin VPK:n päällikkö Jari Häärä vastasi, kun Lemin koulukeskuksen iltapäivätoiminnan lapset vierailivat paloasemalla eräänä kauniina keväisenä päivänä. Osalle ryhmän lapsista paloasema oli tuttu paikka, mutta silti kysyttävää riitti paljon. Ja mikä oli parasta päivän aikana? No, totta kai sankoruiskulla harjoittelu!

Iltapäivä alkoi hallista, jossa meille esiteltiin paloauton välineet ja pääsimme käymään myös paloauton sisällä. Opimme, että jokaisella istumapaikalla on ennalta määrätty tehtävä, kun palokunta lähtee tapahtumapaikalle. Kun paloauton kyydissä olevaa kalustoa esiteltiin, niin huomasimme, että monen kotona on samoja välineitä, mutta harvemmalla punaisen värisiä, kuten paloautossa. 

Koulun keittiön valmistamat herkulliset eväät maistuivat erinomaisesti ja evästauon jälkeen alkoi Lemin VPK:n järjestämä kisailu. Joukkueet saivat käyttää sankoruiskua pullojen kaatamiseen ja pallon kuljetukseen. Voi sitä riemua kun osumia tuli ja paloaseman pihan täytti iloinen tekemisen meininki. Huomasimme myös, että punainen palomieskypärä on erinomainen ämpärin korvike, jos muuta ei ole saatavilla.

Lemin VPK ansaitsee suuret kiitokset hauskasta iltapäivästä. Meidät otettiin vastaan iloisesti ja ohjelma oli huolellisesti suunniteltu. Vapaapalokunta tekee tärkeää työtä ja siellä olevat ihmiset ovat mukana suurella sydämellä. Toiminta on vireää ja ehkä tämän vierailun jälkeen joku saattaa jopa liittyä tulevaisuudessa palokuntanuoriin mukaan.

SAILA VANAMO

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Teetkö kotijumppaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä