0

Kesälomareissun voi tehdä kotimaassakin – lähimatkailukampanja on käynnissä kesä- ja heinäkuun ajan

Muutamia vuosia sitten valtakunnallistakin huomiota herätti Etelä-Karjalassa sijaitsevan Joutsenon mainoslause Tee se Joutsenossa.
Nyt sen voi tehdä myös Savitaipaleella ja Taipalsaarella, sillä lähimatkailukampanja Tee Se Suomessa on listannut kotimaisia matkailukohteita.
Matkailijoille suositellaan kampanjan verkkosivuilla Savitaipaleella sijaitsevaa Kärnäkosken yli 200 vuotta vanhaa linnoitusta sekä sen vieressä sijaitsevaa myllyä ja sahaa.
Taipalsaarella hyväksi matkustuskohteeksi mainitaan Ilkonsaari, jossa voi tutustua ortodoksiseen perinteeseen rukoushuoneissa eli tsasounoissa.
Myös viime aikoina kunnostettu päiväretkikohde Sarviniemi mainitaan sivustolla.
Retkeilyalueelta löytyvät hiekkaranta ja nuotiopaikat polttopuineen.

Tee Se Suomessa -kampanja käynnistyi kesäkuun alussa ja jatkuu heinäkuun loppuun.
Kampanjan verkkosivuille on koottu yli 200 suomalaista matkailukohdetta, jotka ovat saaneet rahoitusta EU:n maaseuturahastosta. Kampanja tähtää kotimaan matkailun lisäämiseen ja korostaa sen ilmastoystävällisyyttä ulkomaanmatkojen tekemiseen verrattuna.
Kampanjaan kuuluu sosiaalisen median tunniste #TeeSeSuomessa, jota päivityksiä tekeviä matkailijoita kannustetaan käyttämään.

TAIMI HAIMILA
taimi.haimila@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Käytätkö kirjastopalveluja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä