0

Kevyen liikenteen väylän puuttuminen aiheuttaa vaaratilanteita – suomenniemeläiset vastasivat aktiivisesti liikenneturvallisuuskyselyyn

SUOMENNIEMI Kuntaliitoksen yhteydessä tehty sopimus Kirkonkyläntien turvallisuuden parantamisesta Suomenniemellä ei ole toteutunut, ja tämä näkyy Mikkelin seudulla keväällä teetetyssä asukaskyselyssä.
Monen suomenniemeläisen toiveena on saada oma väylä jalankulkijoille ja pyöräilijöille kirkonkylän ja valtatie 13:n välissä kulkevalle Kirkonkyläntielle. Suomenniemeläiset vastasivat kyselyyn niin aktiivisesti, että Kirkonkyläntie lukeutuu kyselyssä eniten kommentteja saaneisiin kohteisiin Mikkelissä.

Useassa kyselyyn jätetyssä kommentissa huomautetaan, että tiellä aiheutuu kevyen liikenteen väylän puuttumisen vuoksi viikoittain vaaratilanteita. Erityisen vaaralliseksi todetaan Mäkelän mäen alue, jossa tie on mutkainen ja mäkinen.
Pientareiden todetaan myös olevan kapeita, ja ensimmäiseksi toimenpiteeksi ehdotetaan niiden leventämistä.
Kyselyssä nousivat esiin myös veden kertyminen lammikoiksi maantielle kirkonkylän kohdalla. Lisäksi huolestuneita oltiin korkeista ajonopeuksista valtatie 13:lla sekä Suomenniemen apteekin luona olevan suojatien turvallisuudesta.
Mikkelin seudulla laaditaan parhaillaan liikenneturvallisuussuunnitelmaa, jossa hyödynnetään asukaskyselyn tuloksia.

Aiheesta aiemmin:
Suomenniemeläisille luvattiin kuntaliitossopimuksessa turvallisempi Kirkonkyläntie, mutta sitä ei saatu – paikalliset tietävät mitä vastata kun liikenteen vaaranpaikoista nyt kysellään 3.3.2019
Asukaskyselyllä halutaan kartoittaa Mikkelin seudun vaaranpaikat – vastauksia voi jättää netissä seuraavien kolmen viikon ajan 4.3.2019

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Käytätkö kirjastopalveluja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä