0

Ukkosmyrsky riepotteli Etelä-Karjalaa maanantaina – Lemillä salamanisku aiheutti kesämökin palon

LEMI Ukkosmyrsky työllisti Etelä-Karjalan pelastuslaitosta maanantaina heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Lemillä salama löi kuuseen, jonka seurauksena vieressä ollut kesämökki syttyi tuleen. Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 17.12. Mökki sijaitsee Arkainsaaressa.
Sammutustöihin riensi väkeä Lemin, Luumäen ja Jurvalan paloasemilta. Mökki vaurioitui pahoin, mutta palo saatiin sammutettua siten, ettei se kerennyt levitä läheiseen aittarakennukseen ja metsään. Mökillä ei ollut asukkaita paikalla, eikä henkilövahinkoja sattunut.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan eilinen myrsky poiki koko maakunnan alueelta kaikkiaan 32 vahingontorjuntatehtävää, yhdeksän automaattisen paloilmoittimen aiheuttamaa tehtävää, viisi rakennuspaloa joista Lemin palo oli suurin, neljä muuta tulipaloa, kaksi maastopaloa ja kaksi muuta tehtävää.

Tehtävien hoitamiseen osallistui 19 palokuntaa ja noin 30 pelastysyksikköä.
Pelastuslaitos on aamulla palannut normaalivalmiuteen.

ANNIINA MEURONEN
anniina.meuronen@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Matkustatko kesällä ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä