0

Taipaleen seurakunnan tuloveroprosentiksi nuijittiin ensi vuodelle 1,75 – kuluvan vuoden määrärahamuutokset kirkkovaltuusto äänesti takaisin valmisteluun

Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuustolla oli viime kokouksessa hyväksyttävänään Taipalsaaren ja Savitaipaleen seurakuntien viime vuoden toimintakertomukset ja tilinpäätökset. Lemin osalta vuoden 2018 tilinpäätös ei ole vielä valmiina.
Taipaleen seurakunta aloitti toimintansa vuoden alussa, joten kokouksessa käsiteltiin vielä viime vuonna itsenäisinä toimineiden seurakuntien tilinpäätökset viimeistä kertaa. Kirkkovaltuusto hyväksyi Taipalsaaren seurakunnan viime vuoden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen, joka oli 85 494 euroa alijäämäinen.
Keskiviikkona 15. toukokuuta pidetyssä Taipaleen kirkkoneuvoston kokouksessa Anu Karhu esitti, että tilinpäätös oltaisiin jätetty pöydälle ja pyydetty tilintarkastajia tarkastamaan tilit. Esitys ei saanut kannatusta. Kirkkoneuvoston pöytäkirjan mukaan Karhu jätti tuolloin eriävän mielipiteensä ja ilmoitti, ettei allekirjoita päätöstä tilintarkastajan ohjeen mukaan.

Savitaipaleen seurakunnan toimintakertomus ja tilinpäätös 2018 hyväksyttiin. Tilikauden 2018 alijäämä on 73 386 euroa.
Valtuusto käsitteli myös määrärahamuutoksia vuoden 2019 talousarvioon. Muutokset koskivat muun muassa henkilökunnan kokouspalkkioita ja työterveyshuollon kustannuksia, jotka puuttuivat arviosta. Muutokset koskivat myös musiikin työalaa, jonka talousarviossa oli ollut virheellisiä lukuja.
Anu Karhu esitti, että kirkkovaltuusto palauttaa talousarvion ylitykset takaisin valmisteluun. Juha Mielikäinen kannatti Karhun esitystä.
Äänestyksessä heidän kannallaan olivat myös Hanna Kuivanen, Ritva Laurikainen, Tuula Jäkälä, Maria Karhula, Teemu Kemppainen, Anni Kilpiä, Osmo Laine, Elma Mikkola, Antti Nuppola, Hanne Seppäläinen, Paula Tuomi ja Erja Ässämäki.
Marjukka Ahtiainen, Heli Kuitto-Heikkinen, Tuomo Kirjavainen, Samuli Kurkaa, Urho Kärmeniemi, Merja Paatos, Kari Pettinen, Olavi Pikkarainen ja Kirsi Rehunen äänestivät asian käsittelyn jatkamisen puolesta. Määrärahamuutokset palautettiin takaisin valmisteluun.

Taipaleen seurakunnan ensimmäisen vuoden tuloveroprosenttina on 1,75 prosenttiyksikköä.
Kirkkovaltuusto päätti, että tuloveroprosentti pysyy samana myös vuonna 2020.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Muokattu 8.7. klo 8.55: Korjattu virheellinen tieto Taipalsaaren seurakunnan tilinpäätöstä koskevasta päätöksenteosta.

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Ostatko noutoruokaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä