0

Timo Mikkolan muistoportaat avattiin Hakamäen rinteeseen – askelmat vievät helpommin kulttuurin pariin ja tarjoavat mahdollisuuden kuntoiluun

SAVITAIPALE Viime kesänä edesmenneen liikunnanopettaja ja Savitaipaleen kulttuuriaktiivi Timo Mikkolan muistoportaat avattiin virallisesti tiistaina 9. heinäkuuta.
Kunto- ja kulttuuriportaat on rakennettu Hakamäen rinteeseen. Ne helpottavat käyntiä museoalueelle ja ovat myös vapaasti käytettävissä kuntoiluun.
Portaiden ideointiryhmään kuuluivat Päivi Mikkola, Liisa Kilpi, Reino Kokkola, Leena Byckling sekä Savitaipaleen kunnan tekninen johtaja Vesa Roiko-Jokela ja kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen.
Portaiden kustannukset työt mukaan lukien olivat noin 8 000 euroa, josta noin puolet maksettiin Timo Mikkolan muistorahastosta. Kunta satsasi toisen puolen ja portaiden rakentamisen.
Tiistain tilaisuudessa avajaissanat lausuivat Kimmo Kainulainen ja Päivi Mikkola, joka kertoi esteettömyyden olleen tärkeä asia Timo Mikkolalle sekä liikunta-asioiden että lopulta myös oman elämän kannalta.
– Toimikunta laittoikin motokseen ”esteettömyyden edistäminen” ja toivoi, että uudet portaat ovat kovassa käytössä niin kuntoilun kuin kulttuurinkin harrastajilla, kunnan kulttuurisihteeri Helena Hjerppe tiedottaa.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.