0

Meidän kesken: Tanelin ja Charlotan iltapäivä veti talon täydeltä vieraita

SAVITAIPALE Positiivinen ongelma kohtasi viime sunnuntaina 7. heinäkuuta Tanelia ja Charlottaa, kun Europaeus-museolla järjestetty ohjelmallinen iltapäivä sai niin suuren suosion, että tila loppui kesken ennen kuin puolet vieraista ehti saapua.
Suosiolla siirryttiin siis museon tiloista Olkkolan Kartanon saliin, joka sekin täyttyi reilusta 70 hengen yleisöstä, Ukkokööri mukaan lukien.
Kunnan nimikkohenkilöt Taneli eli Raimo Laari ja Charlotta Ritva Kontunen esittelivät ensin omat ”roolinsa” eli kertoivat Europaeuksen sisarpuolista, David Emanuel Danielista ja Charlotasta. Laari lausui myös Eira Vainikan runon, johon on tiivistetty Europaeuksen elämäntarina.

Ukkokööri aloitti Savitaipaleen Ukot -polkalla.

Ukkokööri aloitti esiintymisensä alun perin Vilho Matikan ja Taisto Taalikaisen sanoittamalla Savitaipaleen Ukot -polkalla, jossa perinnesävelmään on sanoitettu pitkä liuta savitaipalealisten miesten nimiä ja rimpsua on vuosien saatossa täydennettykin.
Ukkoköörin repertuaariin kuului myös monta muuta savitaipalelaislähtöistä kappaletta, muun muassa Ilta Kuolimolla, Kevätaamu Kaijanlahdella ja Savitaipaleen aamu. Kööriä säestivät Veikko Muukka ja Markku Hongisto.
Kotiseutuneuvos Pertti Jurvanen kertoi Europaeuksen elämäntyöstä ja Runottaret – Ritva Kontunen, Leena Hurskainen ja Tuula Heiskanen täydennettynä Raimo Laarilla – esittivät Hurskaisen koostaman tarinan Lemminkäisestä, joka taisi ollakin aikamoinen velikulta. Sunnuntaina pääsi myös tutustumaan Europaeus-museoon Pertti Jurvasen opastuksella.

HELENA HJERPPE

Kirjoittaja on Savitaipaleen kunnan kulttuurisihteeri.

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä