0

Meidän kesken: Orvokki, lehdokki, Vuokko ja moni muu

SUOMENNIEMI Kauriansalmen kylät ry:n kasviretkellä tutustuttiin viime lauantaina 6. heinäkuuta Seppo Vuokon johdolla tällä kertaa Irja Hannosen polun varren kasveihin. Tutuksi tulivat luonnonkukat, heinät, sammaleet ja jäkälät.
Kasvitieteilijä-luontotoimittaja Seppo Vuokolla on taito kertoa kiinnostavasti ja innostavasti tarinoiden Suomen luonnon monimuotoisuudesta. Kaksituntiseksi suunniteltu retki venyikin lähes neljätuntiseksi.

Kaksituntiseksi suunniteltu retki venyikin lähes neljätuntiseksi.

Kasviretken mielenkiintoisimpia löytöjä olivat muiden muassa sarjatalvikki sekä pikkukarpalo. Eläinkuntaa edustivat muun muassa Kissalammen rannalla juuri kuoriutunut korento, joka kuivatteli siipiään sekä Kuituranlahden rannalla puunoksalle rakennettu pensasampiaisen pesä.
Tunnistatko sinä koiraheinän, mustapajun tai häränsilmän? Entä olisiko käenkukasta Suomenniemen nimikkokukaksi?

HELENA HARMONEN

Kirjoittaja Suomenniemen aluejohtokunnan jäsen.

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä