0

Vanhojen traktoreiden historia-ajo tulee jälleen – Lappeenrannan linnoitukseen lähtee traktoreita myös Taipalsaarelta, Savitaipaleelta ja Lemiltä

TAIPALSAARELLA, Savitaipaleella, Lemillä ja Lappeenrannan alueella toimivat vanhojen traktoreiden harrastajakerhot toteuttavat jälleen lauantaina 10. elokuuta perinteisen historia-ajon Lappeenrannan linnoitukseen.
Tapahtumassa ovat mukana Taipalsaaren Wanhat Masinat, Lemin Rasvanäpit, Lennuksen Avotraktoriklubi Savitaipaleelta, Wilkjärven Winssikerho ja Partalan Siivapyöräkerho.

Historia-ajolla halutaan tuoda esille maatalouden koneellistumisen historiaa ja merkitystä kotimaisen maatalouden ja elintarviketuotannon keskeisenä tekijänä niin nyt kuin ennenkin.
Tavoitteena on saada mukaan 50– 70 traktoria. Traktorit kokoontuvat Lappeenrannan linnoituksen Katariinan torille kello 11. Äänenavauksena ne käynnistetään kaikki samaan aikaan. Ääninäytöksen kerrotaan kestävän noin viisi minuuttia.

Traktorit kokoontuvat ensin Hankkijan pihassa kello 8.15. Siitä matka lähtee kello 9.15 Myllymäenkadulta Partekin kautta Simolantielle ja siitä edelleen Taipalsaarentielle Pallon S-Marketin vieressä olevaan liikenneympyyrään, josta suunnataan kohti linnoitusta sataman kautta.
Traktorit ajavat Viipurin portista Linnoitukseen noin kello 10.

Historia-ajo on osa linnoituksen Vanhankaupungin päivien ohjelmaa, jota riittää eri muodoissa iltapäivälle saakka.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Matkustatko kesällä ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä