0

Hirvieläinten pyyntiluvat on myönnetty – täysimittainen hirvijahti alkaa lokakuun toisena lauantaina

Hirvieläinten pyyntiluvat on myönnetty. Suomen riistakeskus kertoo tiedotteessaan, että syksyn ja talven jahdeissa on maanlaajuisesti käytössä 50 385 hirven, 58 094 valkohäntäpeuran, 230 kuusipeuran ja 18 metsäpeuran pyyntilupaa.
Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa yhden aikuisen eläimen tai kaksi vasaa, ellei ehdoissa ole määritelty toisin.

Hirven pyyntilupia myönnettiin noin kahdeksan prosenttia viime vuotta vähemmän. Väheneminen kohdentui pitkälti Pohjois-Suomeen, jossa hirvikannan arvioitiin pienentyneen viime kauden metsästyksellä. Hirvikannan arvioitiin olevan tavoitellulla tasolla.

Luonnonvarakeskuksen mukaan hirvikanta pienentyi viime kauden metsästyksellä 11 prosenttia. Suomen valkohäntäpeurakannan se arvioi kasvaneen seitsemällä prosentilla. Tulevan syksyn metsästyksellä pyritään vähentämään valkohäntäpeurakantaa. Myös niiden pyyntilupien määrä on näin ollen suurempi.

Viime syksyn metsästyksessä saatiin saaliiksi 58 219 hirveä koko maassa. Saalismäärä oli lähivuosien korkein.

Länsi-Saimaan alueelta Lemin-Taipalsaaren riistanhoitoyhdistyksen alueelle haettiin 136 pyyntilupaa, jotka myös saatiin. Savitaipaleen-Suomenniemen alueelle haettiin 262 lupaa, jotka myöskin saatiin.

Hirven ja valkohäntäpeuran metsästys alkaa syyskuun alussa vahtimismetsästyksellä. Täysimittainen valkohäntäpeuran metsästys alkaa 28. syyskuuta ja hirven 12. lokakuuta.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Vaikuttaako Postin lakko elämääsi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä