0

Jalkapallokausi päättyi tutuissa merkeissä – KoPa otti kotivoiton, TaiKi ja StU taipuivat tappioihin

Kotajärven Pallo (KoPa) päätti jalkapallokauden miesten Nelosessa kotivoittoon, kun kouvolalainen Inkeroisten Purha kaatui maalein 3-1 (1-1).
Purha meni johtoon 20 minuutin pelin jälkeen, mutta Miro Päivinen toi lemiläiset tasoihin viisi minuuttia myöhemmin. Toisen puoliajan alussa Samu Valtonen muutti lukemiksi 2-1 ja Niko Lignell naulasi loppuluvut 84. peliminuutilla.
KoPa-juna ei suistunut raiteiltaan, vaikka niin Valtonen kuin Otto Hyyryläinenkin poistettiin toisella puoliajalla kentältä. Valtonen sai suoran punaisen kortin ja Hyyryläinen näki punaista kahden keltaisen kortin jatkoksi.
Pelillä oli iso merkitys sarjan kannalta, sillä KoPa-tappion myötä Purha jäi sarjakakkoseksi ja lappeenrantalainen FC LaPa porhalsi päätöskierroksella kärkeen ja sarjanousijaksi. KoPa sijoittui lopulta neljänneksi.

Vitosen päätöskierroksella Taipalsaaren Kisa (TaiKi) kohtasi Saimaanharjun kentällä lappeenrantalaisen FC Potkupallon.
Vieraat olivat kahden maalin verran etevämpiä ja veivät pisteet matkassaan maalein 1-3 (0-3). Ilman vaihtomiehiä pelanneen TaiKin maalin iski toisen puoliajan alussa vuonna 2004 syntynyt Onnimatti Hongisto.

Samassa sarjassa pelaaville Savitaipaleen Urheilijoiden (StU) jalkapallomiehille Ruokolahdella pelattu kauden viimeinen ottelu oli vaikea. Sairastupa ja samaan aikaan pelattu miesten salibandyn Suomen cupin toinen kierros verottivat pelaajistoa ja kokoonpanoon riitti merkattavaksi maalivahdin lisäksi vain kahdeksan kenttäpelaajaa.

Kotijoukkue ja sarjan kovimpiin ryhmiin kuuluva RPS Lions ei antanut armoa, vaan takoi taululle tylyt 14-0 (5-0) -lukemat.
Voitosta huolimatta sarjakakkoseksi jäänyt RPS Lions koki saman kohtalon kuin viime kaudella: sarjanousu lipui käsistä viimeisellä kierroksella.
Tällä kertaa ohi, sarjaykköseksi ja Neloseen nousi lappeenrantalainen Lappee JK, kun viime kaudella saman tempun teki Luumäen Pojat (LuPo).
Ensi kaudella LuPo pelaa kuitenkin jälleen Vitosta, sillä joukkue jäi Nelosessa jumboksi.

Vitosen itälohkossa ei ole putoamisvaaraa, joten TaiKi säilyttää sarjapaikkansa viimeisestä sijasta huolimatta. StU sijoittui yhdeksänneksi eli toiseksi viimeiseksi.

Jalkapallokausi 2019
Kotajärven Pallo (KoPa, Lemi, Nelonen): sarjasijoitus 4/10, 18 ottelua, 32 pistettä (10 voittoa, 2 tasapeliä, 6 tappiota), maaliero 53-34 (+19), parhaat maalintekijät Tino Kopra (10) & Niko Lignell (10)
Savitaipaleen Urheilijat (StU, Savitaipale, Vitonen/itälohko): sarjasijoitus 9/10, 18 ottelua, 7 pistettä (2 voittoa, 1 tasapeli, 15 tappiota), maaliero 24-97 (-73), paras maalintekijä Leevi Karhula (8)
Taipalsaaren Kisa (TaiKi, Taipalsaari, Vitonen/itälohko): sarjasijoitus 10/10, 18 ottelua, 3 pistettä (1 voitto, 17 tappiota), maaliero 13-84 (-71), paras maalintekijä Petri Häkkinen (4)

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Kuunteletko C-kasetteja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä