0

Verkkokysely: Ilmastonmuutos ahdistaa ja ei ahdista

Ilmastonmuutos vilahtaa otsikoissa ja puheissa jatkuvasti. Länsi-Saimaan Sanomien kyselyssä ilmeni, että toisia ilmastonmuutos ahdistaa, toisia ei. Kyselyyn vastanneista yli puolet, 60 prosenttia, ilmoitti, ettei ilmastonmuutos aiheuta ahdistusta. 40 prosenttia kertoi ilmastonmuutoksen ahdistavan.

Ahdistaako ilmastonmuutos?

 • Ei (60%, 44 ääntä)
 • Kyllä (40%, 29 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 73

Loading ... Loading ...

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

3 kommenttia aiheesta “Verkkokysely: Ilmastonmuutos ahdistaa ja ei ahdista

 • 26.9.2019 at 09:49
  Permalink

  Huolestuttaa kyllä tulevien sukupolvien takia. On vaan surullista, että tällä jatkuvalla uutisoinnilla on saatu jo pienet lapset pelkäämään. Tuntuu, ettei muita ongelmia olekaan valtakunnan tasolla. Asia on tärkeä ja sen eteen on tehtävä asioita, mutta vaikeaa on.

 • 26.9.2019 at 11:01
  Permalink

  Ilmastonmuutos ei ahdista, mutta siitä paasaaminen ja tavallisten ihmisten, jotka vain koettavat pärjätä elämässään, sillä syyllistäminen ahdistaa. Se ahdistaa, että ilmastonmuutoksen varjolla korotetaan veroja ja ruuan hintaa maassa, jossa verotus ja ruoka on jo valmiiksi kallista. Se ahdistaa, että päättäjät, jotka ovat täysin irti ihmisten arkitodellisuudesta ja joille rahan riittäminen arjessa ei ole ongelma, väittävät, että muutaman tonnin bensa-auton muuttaminen biokaasukäyttöiseksi on jokaiselle halpa ympäristöteko kun se muutos maksaa vain 4000-5000 €.
  En kiellä, etteikö ilmastossa ole tapahtunut muutosta, mutta tutkijatkaan eivät ole yksimielisiä siitä, kuinka suuri osuus muutoksesta on ihmisen syytä ja silti sillä täällä Suomessa syylistetään ja painostetaan tavallisia ihmisiä, jotka vain koettavat pärjätä päivästä toiseen. Suomen osuus maailman kasvihuonekaasupäästöistä on kuitenkin vain 0,14 %, suomalaisten syyllisyys ilmastonmuutoksesta tuntuu kuitenkin olevan noin 80 %.

 • 26.9.2019 at 15:39
  Permalink

  Ei ahdista, mutta kyllä huolestuttaa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä