0

Savitaipaleen sote-kaupat saivat lopullisen sinetin – sopimukset on allekirjoitettu – uuden palvelukodin rakentaa Sikla

SAVITAIPALE Savitaipaleen sote-rakennusten myyntiä ja palvelujen organisointia koskevat sopimukset allekirjoitettiin kuluvan viikon torstaina 26. syyskuuta Lappeenrannassa, Savitaipaleen kunta tiedottaa.
Paikalla allekirjoitustilaisuudessa olivat Savitaipaleen kunnan, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote), sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaja Mehiläisen, Savitaipaleen Vanhaintuki -yhdistyksen sekä uuden palvelukodin rakentamisesta vastaavan Sikla-konsernin edustajat.
Savitaipaleen kunnanvaltuusto hyväksyi esitetyn sopimuskokonaisuuden yksimielisesti viime kesäkuussa. Kunnassa sopimuspakettiin ollaan tyytyväisiä.
– Sopimuksilla pyritään varmistamaan, että Savitaipaleella tuotetaan jatkossakin monipuolisia ja laadukkaita sosiaali- ja terveyspalveluja hyväkuntoisissa kiinteistöissä. Prosessin osa-alueena kunta ryhtyy valmistelemaan uuden hyvinvointiaseman rakentamista, mutta siitä tehdään erilliset päätökset myöhemmin, kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen toteaa tiedotteessa.

Mehiläisen liiketoimintajohtaja Niklas Häruksen mukaan yhtiö panostaa erityisesti hoivan laadun mittaamiseen ja kehittämiseen.
– Olemme innoissamme päästessämme tuottamaan palveluja Savitaipaleella. Tässä turvataan lähipalvelut yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin yhteistyönä, Härus summaa.
Eksoten johto puolestaan kertoo olevansa tyytyväinen, että Savitaipaleelle saadaan uusi ikäihmisten asumisyksikkö ja tulevaisuudessa uusi hyvinvointiasema.
Savitaipaleen Vanhaintuki -yhdistyksen varapuheenjohtaja Kari Kotirinnan mukaan nyt tehdyllä ratkaisulla turvataan niin toimintakeskus Suvannon kuin yhdistyksenkin jatkuvuus ja laajeneminen.
Kauppojen myötä yhdistys luopuu liian pienistä ja sen vuoksi kannattamattomista tehostetun hoivan toiminnoista.
– Ratkaisu tukee osaltaan Vanhaintuen omistaman Suvannon toiminnan kehittämistä yhdistyksen perustehtävän mukaisesti, Kotirintaa summaa.

Sopimuskokonaisuus pitää sisällään kirjaukset seuraavista asioista:
Savitaipaleen kunta myy hyvinvointiaseman Mehiläinen Hoivapalvelut Oy:lle.
Savitaipaleen kunta myy ARA -rahoitteisten, mielenterveys- päihdekuntoutus- ja kehitysvammapalveluyksikköjen Peiponpesän ja Koivukodin kiinteistöt Mehiläinen Hoivapalvelut Oy:n kiinteistökumppanille eli MVH:lle.
Kiinteistö Oy Savitaipaleen vuokratalo myy mielenterveys- ja päihdekuntoutujille tarkoitetun Haapatien rivitalokokonaisuuden.
Savitaipaleen Vanhaintuki ry myy Mehiläinen Hoivapalvelut Oy:lle tehostettua palveluasumista ja vuokra-asumista tarjoavat Valkama I- ja II-kiinteistöt.
Mehiläinen rakentaa Sikla-konsernin kanssa Savitaipaleelle uuden, ikäihmisille suunnatun, palveluasumisen yksikön, johon tulee asumispalvelun ja tehostetun asumispalvelun paikkoja noin 60 kappaletta. Järjestelyyn liittyy myös uudistuksia palvelutuotannossa, ja niiden osalta Eksote, Mehiläinen ja Vanhaintuki ry allekirjoittivat erilliset liikkeenluovutussopimukset ja palvelusopimukset. Mehiläinen vastaa siirtymäajan jälkeen jatkossa myös Peiponpesän ja Koivukodin palvelutuotannosta.
Koivukodin ja Peiponpesän siirtyvä henkilöstö siirtyy Mehiläinen Hoivapalvelut Oy:n palvelukseen 1.1.2020. Valkama I:n siirtyvä henkilöstö siirtyy Mehiläisen palvelukseen ajankohtana, jonka osapuolet vahvistavat, kun Savitaipaleen kirkonkylälle suunnitellun uudiskohteen aikataulu on varmistunut.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Aiemmin aiheesta:
”Tämä on paras ratkaisu” – Savitaipaleen kunnanvaltuusto päätti hyvässä hengessä sote-kiinteistökaupoista Mehiläisen kanssa (6.6.2019)
Monet kysymykset saivat vastauksen – epäluulo Mehiläistä kohtaan hälveni suorassa keskustelussa koulukeskuksella – ”Savitaipaleella meitä kiinnostaa kokonaisuus”, sanoi Mehiläisen myyntijohtaja Sami Vaateri (29.5.2019)
Kuntalaisaloitteessa vaaditaan sote-kiinteistöiden myyntiprosessin päättämistä Savitaipaleella – ”muitakin ratkaisuja on olemassa” (29.4.2019)
Savitaipaleen Vanhaintuki halusi katkoa huhuilta siivet kunnolla – Suvannossa pidetyssä infotilaisuudessa väännettiin rautalangasta, että toimintakeskusta ei olla myymässä (25.4.2019)

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Kuunteletko C-kasetteja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä