0

Verkkokysely: Kuntalaisten kiinnostus päätöksentekoon vaihtelee

Kunnallispolitiikassa joudutaan tekemään välillä ikäviä päätöksiä, kun rahasta on pula. Näkemykset parhaasta päätöksestä voivat vaihdella, vaikka päämäärä kaikilla olisi sama – siis kunnan ja kuntalaisten paras. Kysyimme viime viikolla lukijoiltamme, kiinnostaako kunnallispolitiikka. Vastaajista hieman yli puolet, 60 prosenttia, ilmoitti kunnallispolitiikan olevan kiinnostavaa. Sen sijaan 40 prosenttia kertoi, ettei kunnallispolitiikka kiinnosta. 

Kiinnostaako kunnallispolitiikka?

 • Kyllä (60%, 24 ääntä)
 • Ei (40%, 16 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 40

Loading ... Loading ...

 

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

2 kommenttia aiheesta “Verkkokysely: Kuntalaisten kiinnostus päätöksentekoon vaihtelee

 • 3.10.2019 at 10:14
  Permalink

  Syytä olisi kiinnostaa. Kunnallispolitiikka on kuitenkin niitä lähellä olevien asioiden hoitoa ja -poliitikot lähellä olevia ”tavallisia” ihmisiä, joita on helpompi lähestyä kuin valtakunnan vastaavia.

 • 4.10.2019 at 11:04
  Permalink

  Ei ole (pelkästään) helppoja ja mukavia päätöksiä edessä

  Vähenevä ja ikääntyvä väestö, kustannuspaineet ja verotulojen kehitys, miten ja mitä palveluja tuotetaan ja tarjotaan, siinä on eteen tulevia asioita. Tarvitaan asioiden pohdintaa ja uusien toimintamuotojen käyttöönottoa, on syytä lisätä kuntien välistä yhteistoimintaa ja jopa palvelujen karsintaa joudutaan tekemään. Vastuuta on syytä ottaa ja kantaa, löytää ratkaisut itse yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Jos toiset päättävät meidän asiat, siinä käy kylmästi alueen kehityksen ja palvelujen osalla, se on nähtävissä lähikaupunkeihin liittyneiden entisten kuntien kautta.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kuunteletko C-kasetteja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä