0

StU taipui Suomen cupin kolmannella kierroksella

SAVITAIPALEEN Urheilijoiden (StU) salibandymiesten matka Suomen cupissa päättyi viikko sitten sunnuntaina Hollolassa.
Sarjatasolla 2. divisioonaa pelaava hämeenkoskelainen Kosken Dynamo vei kolmannen kierroksen ottelun nimiinsä maalein 11-0 (3-0, 4-0, 4-0).
StU:n valmentaja Harri Saalastin mukaan parempi joukkue voitti, vaikka lopputulos ei ihan täyttä totuutta joukkueiden välisestä erosta kerrokaan.
– Ei ollut meiltä ihan paras päivä. Silloin, kun pysyimme pelisuunnitelmassa, pystyimme haastamaan vastustajan. Heti kun yksi meidän viisikosta lipesi, joutui toinen paikkaamaan ja soppa oli valmis, Saalasti summaa.

Valmentaja näki StU:n antaneen turhan monta lahjamaalia jo valmiiksi kovaa isäntäjoukkuetta vastaan.
– Siellä oli varmaan 4–5 helppoa. Ja kaveri rokotti kyllä aika armotta virheistä. Koko 45-minuuttisen pitää olla todella kurinalaista, jos meinaa pärjätä, Saalasti tuumaa.
Tasoero näkyi esimerkiksi pelinopeudessa.
– Pitää katsoa syöttöpaikka ja syöttää samaan aikaan. Jos parikin sekuntia jäi miettimään, niin heti tuli vaikeaa, Saalasti sanoo.
– Siitä olen kyllä ylpeä, että joukkue jaksoi pelata omalla tasollaan, vaikka tilanne oli mikä oli. Ei missään vaiheessa lyöty hanskoja tiskiin. Siitä saatiin positiivista palautetta vastustajaltakin, että saivat ihan koko kolme erää pelata tosissaan, hän jatkaa.

Alkavaksi kaudeksi Kaakkois-Suomen 4. divisioonaan noussut StU aloittaa sarjapelit tulevana lauantaina 5. lokakuuta Mikkelissä.
Ensimmäisessä turnauksessa vastassa ovat savonlinnalainen SLN United sekä imatralainen Butchers IBK.
Suomen cup antoi StU:lle hyvät lähtökohdat kauteen.
– Seitsemän hyvää peliä pelattiin ja saatiin oppia. Emme me samantasoisia harjoituspelejä olisi paikallisesti saaneet, Saalasti kommentoi.

Myös Kaakkois-Suomen 5. divisioona käynnistyi lauantaina Taipalsaaren liikuntahallilla.
Taipalsaaren Kisa (TaiKi) ja Taipalsaaren Veikot (TsV) kohtaavat tuttuun tapaan avausottelussa kello 10.
TsV:n toinen vastus on lappeenrantalainen SaiPe kello 12. TaiKi puolestaan kohtaa vielä kello 13 lappeenrantalaisen PoNoVo III:n.

Muokattu 10.10 kello 10.20: 5. divisioona käynnistyi lauantaina 5.10.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Teetkö kotijumppaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä