0

Veroprosentit pysyvät ennallaan – Savitaipaleen kunnanvaltuusto perui Kangas-nimisen tilan kaupan ostajan vetäydyttyä

SAVITAIPALE Savitaipaleen valtuusto kokousti maanantaina. Asialista oli pitkähkö, mutta nopeasti läpi nuijittu. Valtuuston puheenjohtaja Kyösti Kylliäinen sanoikin, että kokouksen ajankohdan määrittivät tulevan vuoden veroprosentit, joista pitää ilmoittaa Verohallinnolle viimeistään 17. marraskuuta.
Tuloveroprosentiksi vahvistettiin 21,5. Prosentti pysyi samana mihin se viime vuonna nostettiin. Myös kiinteistöveroprosentit pysyivät samoina. Yleinen kiinteistöveroprosentti ensi vuodelle on 0,93 prosenttia. Vakituisten asuinrakennusten osalta se on 0,50 ja muiden asuinrakennusten kohdalla 1,10.
 
Valtuusto hyväksyi kokouksessaan myös Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) puolivuotisraportin. Eksoten puolen vuoden tulos toteutui 0,2 miljoonaa euroa käyttösuunnitelmaa parempana.
Koko vuoden tuloksen arvioidaan olevan 1,1 miljoonaa euroa käyttösuunnitelmaa parempi.
Valtuutettujen keskuudessa Eksote-asia ei johtanut keskusteluun.
– Isoja asioita ovat laboratorio- ja kuvantamispalveluiden myyminen HUS:ille sekä tietysti Eksoten yt:t, kokouksessa mukana ollut palvelujohtaja Kristiina Pihlajamäki sanoi pitämässään puheenvuorossa.
Hän kertoi edessä olevan perussopimuksen uudistamisen. Eksoten kuntakohtaisia maksuosuuksia tarkastellaan uudestaan. Samalla tarkasteluun nousevat myös kuntakohtaisten maksuosuuksien määräytymisperiaatteet.
 
Myös Savitaipaleen kunnan talousarvion toteutumista ensimmäisellä puolivuotiskaudella tarkasteltiin. Valtuusto hyväksyi tiedoksi saamansa raportin.
– Verotulojen väheneminen on huolestuttavaa. Tuloveroprosenttiakin on jo nostettu. Kunnan taloudessa ei ole kriisitilannetta, kun Eksoten clearingista tulee tasoitusta ja sote-kiinteistöjen myynti tuo hetkellistä helpotusta. Väki kuitenkin vähenee, ja verotulot, keskustan Jari Lantta pohti.
Kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen totesi, että kuntaan pitäisi ehdottomasti saada lisää työikäistä väestöä.
 
Kokouksessa hyväksyttiin myös lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma tuleville vuosille sekä viime vuoden arviointikertomuksen edellyttämät hallintokuntien selonteot.
Lisäksi valtuustossa käsiteltiin Kangas-nimisen tilan kauppojen peruuntuminen. Plasmet Oy oli tarjonnut tilasta asiallista hintaa, mutta viime kokouksessaan valtuusto jätti kauppa-asian pöydälle teknisten tarkistusten vuoksi. Sen jälkeen ostaja oli vetäytynyt kaupasta. Kauppa peruttiin.
 
 
Valtuustovahti
Kokouspaikka ja -aika: Savitaipaleen kunnanviraston valtuustosali, ma 11.11. kello 18.05
Asioita esityslistalla: 8
Kokouksen kesto: 23 minuuttia
Yleisöä paikalla: 1
Eniten äänessä: Jari Lantta (kesk.), Leena Byckling (sd.)
Pöytäkirjan ulkopuolelta: Kokousta ennen valtuusto kahvitteli porukalla, kokouksen jälkeen he pitivät seminaarin. Kokous pääsi alkamaan viisi minuuttia myöhässä. Saimaan ammattiopisto Sampo oli toimittanut valtuutetuille mysteeriboxit, jotka jaettiin kokouksen lopussa. Valtuustosali oli aiempaa pienempi, sillä lehteri oli vedetty umpeen. Tiloissa on nykyään toimistotiloja.
ANNIINA MEURONEN
anniina.meuronen@lansisaimaa.fi
 
Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Sanotko ruotsin kielelle kyllä vai ei?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä