0

Lukijan mielipide: Svenska dagen ei anna aihetta juhlaan

RKP:n perustajan A.O. Freudenthalin mielestä suomenkieliset olivat ruotsinkielisiä vähälahjaisempia. RKP:n tärkein ansiomerkki oli vuosikymmenien ajan Freudenthal-mitali.
Aikoinaan Pohjois-Ruotsi eli Norrbotten oli lähes kokonaan suomenkielistä. Pitkä pakkoruotsitus on toiminut. Suomen kieli on lähes kokonaan hävinnyt.
Tapasin Pajalassa Pohjois-Ruotsissa noin 60-vuotiaan henkilön, joka kertoi saaneensa ruotsalaisessa koulussa jälki-istuntoa, koska oli välitunnilla käyttänyt suomen kieltä.
Vielä äskettäin Tukholmassa opettaja torui lasta, joka oli välitunnilla puhunut suomen kieltä.
Näistä ja monista muista syistä Svenska dagenina pitäisi vetää lippu puolitankoon.

REIJO TOSSAVAINEN
Savitaipale

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentteja aiheesta “Lukijan mielipide: Svenska dagen ei anna aihetta juhlaan

  • 18.11.2019 at 23:22
    Permalink

    Eiköhän sitä olla pian tasoissa ruotsinkielisten ”rikosten” kanssa, kun ruotsinkieltä ja palveluita ajetaan alas kiihtyvällä tahdilla. Ruotsalaiset pakottivat suomenkieliset puhumaan ruotsia ja nyt Suomalaiset pakottavat ruotsinkieliset puhumaan suomea. Sehän menee silloin kivasti tasan.
    Kävisi sääliksi sitä lapsiparkaa joka erehtyisi puhumaan ruotsia Savitaipaleella. Kyllä siinä joutuisi koulukiusatuksi loppuiäkseen.

    Halutaanko me olla yhtä tyhmiä kuin ruotsalaiset vai peräti fiksumpia ja pitää kaksikielisyyttä rikkautena?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sanotko ruotsin kielelle kyllä vai ei?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä