0

Työttömyys kasvoi Lemillä ja Savitaipaleella viime vuodesta – Taipalsaarella työttömien määrä väheni

Työttömien määrä kasvoi Lemillä ja Savitaipaleella lokakuussa vuoden takaiseen verrattuna. Asia selviää Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ely) tekemästä lokakuun työllisyyskatsauksesta.
Lemillä työttömiä työnhakijoita oli lokakuussa 112, kun vuosi sitten työtä vailla oli 99 työtöntä. Savitaipaleella puolestaan työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi vuodentakaisesta kahdella. Nyt työttömiä työnhakijoita oli 123.
Taipalsaarella sen sijaan työttömien määrä väheni. Lokakuussa työttömiä työnhakijoita oli Taipalsaarella 137, kun taas vuosi sitten hakijoiden määrä oli 150.
Taipalsaarella on edelleen koko Kaakkois-Suomen matalin työttömyysaste. Työttömien työnhakijoiden osuus kunnan työvoimasta oli lokakuussa Taipalsaarella vain 6,1 prosenttia.
Lemin työttömyysaste oli lokakuussa 8,2 prosenttia ja Savitaipaleen 8,7 prosenttia.

Työttömistä työnhakijoista enemmistö oli miehiä. Lemillä työttömistä työnhakijoista miehiä oli 72 ja naisia 40. Hiukan alle puolet kaikista Lemin työttömistä työnhakijoista oli yli 50-vuotiaita. Hakijoista 11 oli alle 25-vuotiaita.
Taipalsaarella työttömistä työnhakijoista 86 oli miehiä ja 51 naisia. Kaikista työttömistä työnhakijoista 76 oli yli 50-vuotiaita ja 19 alle 25-vuotiaita.
Savitaipaleella työttömyys jakaantui tasaisemmin naisten ja miesten kesken. 123 työttömästä työnhakijasta miehiä oli 62 ja naisia 61. Yli 50-vuotiaita kaikista Savitaipaleen työttömistä työnhakijoista oli 59 hakijaa. Alle 25-vuotiaita työnhakijoita oli 13.
Kaikkiaan Etelä-Karjalassa oli lokakuussa 5 884 työtöntä työnhakijaa. Luku on hiukan pienempi kuin vuosi sitten, jolloin työttömiä työnhakijoita oli Etelä-Karjalassa 5 995.

TAIMI HAIMILA
taimi.haimila@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Matkustatko kesällä ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä