0

Lukijan mielipide: Veteraaneille lisärahaa ja puolisoille kuntoutusta

On erittäin tärkeää, että veteraanien rintamalisää nostetaan ja puolisoiden kuntoutusta parannetaan. Parannus ei tullut yhtään liian aikaisin.
Eduskunnassa sovittiin veteraanien rintamalisän nostamisesta 125 euroon kuukaudessa eli 2,5 kertaiseksi. Korotus tulee voimaan ensi vuoden huhtikuussa. Eduskunnan päätös pohjautuu veteraaniliittojen valtuuskunnan vetoomukseen veteraanien aseman parantamisesta.
Samalla sotaveteraanien puolisoiden kuntoutukseen pääsyä helpotetaan.
Vaikeavammaisten sotainvalidien aviopuolisoiden kuntoutusoikeuteen liittyvää haittaraja-astetta alennetaan nykyisestä 50 prosentista 30 prosenttiin. Jatkossa aviopuolisoihin sovelletaan samaa haittaraja-astetta kuin leskien kohdalla.
Muutokset maksavat vuositasolla noin kuusi miljoonaa euroa. Rahat on luvattu valtion talousarvioon ja parantavat sitä kautta edes hieman sekä veteraanien ja puolisoiden rahatilannetta. Näiden päätösten kautta kunnat voivat myös tarjota parempia palveluja kunniavanhuksillemme.

ARI TORNIAINEN (kesk.)
kansanedustaja
Lappeenranta

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Kuunteletko C-kasetteja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä