0

Talvimyräkän aiheuttamia katkoja korjataan edelleen – Lemillä ja Savitaipaleella on vielä yhteensä parisataa taloutta ilman sähköä – haastavat olosuhteet vaikeuttivat korjaustöitä illan ja yön aikana

Talvimyräkkä aiheutti keskiviikkoillan ja viime yön aikana sähkökatkoja myös Länsi-Saimaan alueella, kun raskas lumikuorma taivutti oksia ja kaatoi puita ilmasähkölinjoille. Enimmillään ilman sähköä oli yhteensä reilut 2 500 Energiaverkkojen asiakasta Savitaipaleella, Taipalsaarella, Lemillä ja Lappeenrannassa.

Lappeenrannan Energiaverkkojen mukaan korjaustyöt jatkuivat keskeytyksettä läpi yön useamman korjauspartion ja tuplamiehitetyn käyttökeskuksen voimin. Pimeys, sankka lumisade ja auraamattomat tiet kuitenkin heikensivät ja hidastivat vikapaikkojen löytämistä sekä vaikeuttivat työskentelyolosuhteita maastossa. Asiakkaita pyydettiin varautumaan yönaikaisten sähkökatkojen pidempään kestoon juuri haastavien olosuhteiden vuoksi.

Tällä hetkellä sähköttä on reilut 200 Energiaverkkojen asiakasta Lemillä ja Savitaipaleella. Energiaverkkojen käyttökeskuksesta kerrotaan, että vaikka säätilanne ennusteen mukaan päivän aikana selkenee, voi yksittäisiä katkoja vielä ilmetä, mikäli alueella lumisade jatkuu.
– Ilman pakastuessa lumisade kertyy tykkylumeksi puihin ja se voi aiheuttaa uusia katkoja, muistuttaa sähkön käyttöpäivystäjä Juha Velin Lappeenrannan Energiaverkkojen tiedotteessa.
Arvion mukaan lähes kaikki viat saataneen korjattua tämän päivän aikana, mikäli uusia vikoja ei enää ilmene.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Joko olet vaihtanut kesärenkaat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä