0

Joulu vaikuttaa jäteastioiden tyhjennyksiin – voivat aikaistua tai myöhästyä normaalista

Joulupyhät vaikuttavat jätehuoltoon. Etelä-Karjalan jätehuolto kertoo tiedotteessaan, että jäteastioita ei tyhjennetä joulunpyhinä, joten niiden tyhjennykset voivat aikaistua tai myöhästyä normaalista. Jouluviikolle osuvia tyhjennyksiä voidaan tehdä edeltävänä tai seuraavana viikonloppuna.
Jäteastioita ei tyhjennetä myöskään uudenvuodenpäivänä eikä loppiaisena, mikä voi myöhästyttää tai aikaistuttaa tyhjennyksiä. Omakotiasukkaat voivat jättää jäteastian viereen kuivajätettä säkitettynä, jolloin säkit otetaan seuraavan tyhjennyksen yhteydessä jäteauton kyytiin. Palvelu on lisämaksullinen.
Joulunajan jätteen määrää voi vähentää valitsemalla uudelleenkäytettäviä pakkausmateriaaleja, kuten lahjakasseja, Etelä-Karjalan jätehuollosta neuvotaan. Pakkausjätteet kannattaa lajitella ja toimittaa ekopisteisiin tai oman taloyhtiön keräysastioihin. Lahjapaperit ja -nauhat kuuluvat kuivajätteisiin.
Miehitetyt jäteasemat ovat suljettuina 23.–27. joulukuuta, 1. tammikuuta ja 6. tammikuuta. Joutsenon Kukkuroinmäen käsittelykeskus palvelee 23. joulukuuta kello 7–18 ja 27. joulukuuta kello 7–20.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Joko olet vaihtanut kesärenkaat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä