0

Puukauppa rauhoittui viime vuonna edellisvuoteen verrattuna – painopiste Mänty-Saimaan alueella oli kasvatushakkuissa

Puukauppa oli vuonna 2019 selvästi edellisvuotta rauhaisampaa, tiedottaa Metsänhoitoyhdistys Mänty-Saimaa.
Sen mukaan puukaupan arvioidaan olevan alkaneena vuonna vuoden 2019 kaltaista.
Vaikka tukkipuun hinta on laskenut, sen taso on edelleen sama tai jopa parempi kuin ennen vuoden 2017 lopulla alkanutta hinnannousua.

Hakkuut keskittyivät viime vuonna markkinatilanteen vuoksi kasvatushakkuisiin, joiden tarvetta viime talven lumituhot vielä lisäsivät.
Uudistushakkuita tehtiin vuoteen 2018 verrattuna 40 prosenttia vähemmän, minkä vuoksi tulevana keväänä istutetaan taimia ennätyksellisen vähän.
Harvennuksia tehtiin puolestaan aiempaa enemmän. Myös vuonna 2020 pääpainon arvellaan olevan harvennushakkuissa.
Metsänhoitoyhdistyksestä todetaan, että Mänty-Saimaan alueen metsävarat sallisivat huomattavasti nykyistä suuremmat uudistushakkuut.

Sellun markkinatilanne on ollut edelleen hyvä.
– Sahatavaran markkinoilla on sen sijaan ollut haasteita. Keski-Euroopan laajat hyönteistuhot ja Ruotsin myrskytuhot ovat sotkeneet markkinoita. Toisaalta sahatavaramarkkinoilla voi tapahtua positiivisiakin muutoksia poliittisen tilanteen normalisoituessa esimerkiksi Kiinan ja USA:n välillä, tiedotteessa todetaan.
Metsänhoitoyhdistys Mänty-Saimaa panostaa tänä vuonna hiilinielujen kasvattamiseen.
– Metsien kasvusta huolehditaan muun muassa taimikonhoidoilla, harvennushakkuilla ja metsälannoituksilla. Erityisesti tuhkalannoitusta, jossa puun tuhka kierrätetään takaisin metsään, pyritään lisäämään, yhdistys tiedottaa.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Aiotko käyttää suojamaskia?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä