0

Saimaalla avataan uusi lauttayhteys – uusi polkupyöräreitti kulkee eteläisen Saimaan ympäri

Taipalsaaren kunta tekee Imatran, Lappeenrannan, Ruokolahden ja Puumalan kanssa yhteistyösopimuksen uuden pyöräilyreitin kehittämisestä.
Saimaan Saaristoreitiksi nimetty uusi pyöräilyreitti on suunniteltu kulkemaan sopimuskuntien alueella ja se on tarkoitus ottaa käyttöön jo ensi kesänä.
Taipalsaaren kunnanhallitus päätti yhteistyösopimuksen hyväksymisestä viime viikolla. Taipalsaari sitoutuu muiden sopimuskuntien tavoin osallistumaan pyöräilyreitin toteuttamiseen vuosittain 5 000 eurolla.

Uusi pyörämatkareitti mahdollistaa Etelä-Saimaan kiertämisen polku- tai moottoripyörällä Sarviniemen, Kyläniemen ja Lintusalon välille luotavan lauttayhteyden ansiosta. Reitti perustuu aiemmin alueella toteutettuun Kyläniemen kierrokseen.
Lautan aikataulut suunnitellaan siten, että ne sopivat yhteen Puumalan saaristoreitin lautta-aikataulujen kanssa.
Sarviniemen, Kyläniemen ja Lintusalon välinen lautta liikennöi ensi kesänä kesäkuusta elokuun loppuun asti.

Sopimuksen mukaan Taipalsaaren kunta vastaa Sarviniemen, Kyläniemen ja Lintusalon välisen lautan ylläpidosta ja kustannuksista sekä lauttayhteyden liikennöinnistä.
Puumala korvaa Taipalsaaren kunnalle lauttayhteyden ylläpidosta aiheutuvat kustannukset.
Saaristoreitillä pyritään edistämään pyöräilymatkailua eteläisellä Saimaalla. Ensimmäisenä vuotena tavoitellaan lähinnä kotimaisia matkailijoita, mutta tulevaisuudessa markkinointia kohdennetaan mahdollisesti myös ulkomaille.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Joko olet vaihtanut kesärenkaat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä