0

Kuntalaisten ehdotuksista valittiin neljä – toiveissa on kesätapahtumia ja paremmat ladut

Osallistuvaa budjetointia kokeileva Taipalsaaren kunta on valinnut saamistaan ehdotuksista neljä tarkempaa suunnittelua varten.
Valituiksi tulivat Konstun ja Saimaanharjun kylätoiminnan ehdotus Saimaanharjun sataman kesätapahtumasta, Vehkataipaleen kyläyhdistyksen ehdotus Vehkataipale-Härkäjärven laavun latupohjan perusparantamisesta, MLL:n Taipalsaaren yhdistyksen ehdotus lasten liikennekaupungista sekä Kirkonkylän kyläyhdistyksen ehdotus Taipalsaari-päivien RantaRock-tapahtumasta.

Ehdotuksia käsitellään ja tarkennetaan työpajassa 21. helmikuuta. Kunta on varannut osallistuvaan budjetointiin 5 000 euroa.
– Ideavaiheessa hankkeille ei ollut arvioitu kustannuksia. Tämä takia tässä vaiheessa ei voida sanoa, jakavatko kaikki mahdollisesti tuon 5000 euroa vai karsitaanko näistä ehdotuksista vielä, kunnanjohtaja Kari Kuuramaa kertoo.
Hänen mukaansa kuntalaisten esittämistä ehdotuksista tarkempaan suunnitteluun valikoitiin sellaiset, jotka hyödyttävät laajasti kuntalaisia ja joille esitettiin selkeää toteuttajaa. Osallistuvassa budjetoinnissa kuntalaisten panos hankkeiden toteuttamisessa on tärkeä.
Muita kunnan saamia ehdotuksia pyritään edistämään mahdollisuuksien mukaan.
– Meille tuli myös paljon ajatuksia asioista, joita kunta voi tehdä tai parantaa. Ne käsitellään eri prosessissa, Kuuramaa sanoo.

TAIMI HAIMILA
taimi.haimila@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Joko olet vaihtanut kesärenkaat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä