1

Savitaipaleen kunta työstää uutta venevalkamaa – Partakoskelta katsoen Hiekkaniemen venepaikkatarve olisi pitänyt kartoittaa uudestaan

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

6 kommenttia aiheesta “Savitaipaleen kunta työstää uutta venevalkamaa – Partakoskelta katsoen Hiekkaniemen venepaikkatarve olisi pitänyt kartoittaa uudestaan

 • 19.2.2020 at 10:49
  Permalink

  Savitaipaleen kunta ei elä tätä aikaa. Savitaipaleen kunnan virkamiehet eivät elä tätä aikaa, eivätkä luottamushenkilöt elä mitään aikaa. Heidän olisi pitänyt tietää, valvoa ja tehdä päätöksiä. Ovatko vellihousuja, vai asioista tietämättömiä?
  Hiekkaniemen raivaaminen ja koneellinen tasoittelu oli monella tavalla järjetön hanke. Asiasta ei käyty keskustelua, ei tehty uutta tarveharkintaa käyttötarpeesta. Alueellinen lähidemokratia ei paikallisten mielestä toteutunut. Heiltä ei kysytty.
  Hanke, joka kaikessa hiljaisuudessa toteutettiin, on saamassa hölmöyden huippunsa. Nyt kunnan taholta sanotaan, että toimet eivät johda maarakentamista kummempaan. Jokainen ajatteleva ihminen, joka on huolissaan yhdenkin puun turhasta kaatamisesta, käsittää, ettei Hiekkaniemessä olisi tarvinnut kaataa yhtäkään puuta, ei yhtäkään närettä, eikä aluetta olisi tarvinnut järeällä koneella tasoitella. Siinä meni yksi pieni ja kaunis suppakin. Alue olisi peitteisenä niemenä voinut mainiosti jatkaa paattien kesäisenä säilytyspaikkana. Nyt se on runneltu pitkälle ylös rinteeseen täysin turhien maansiirtotöiden myötä, lopullisesti, alkuperäisestä asustaan.
  Olen asiasta vihainen. Ja surullinenkin kunnan puolesta. Kunta sahaa tässäkin omaa oksaansa. Jatkoa ajatellen, ennenkuin seuraavaa satamaa aletaan rakentamaan, esimerkiksi Pöksänlahteen, tai turhaa avohakkuuta aletaan hakkaamaan, olisi kunnassa käytävä perusteellinen keskustelu näistä asioista. Vastuullisten tulisi saada moitteet ja heille tulisi viimeinkin kertoa, mitä aikaa maailmassa Savitaipaleenkin kunta elää.
  Aivan lopuksi sanon, että tuo teknisen johtajan mainitsema ”muutaman tonnin kustannus” kasvaa kerrannaisvaikutuksineen ”sadoiksi tonneiksi” kunnan jatkuvasti huonontuvan ympäristöimagon myötä. Kuka täysin ympäristövastaiseen kuntaan haluaa muuttaa?
  Koen savitaipalelaisena tästä ankaraa myötähäpeää. Länsi-Saimaan Sanomille kiitos, että teitte asiasta jutun ja julkaisitte.

  • 20.2.2020 at 00:00
   Permalink

   Järkyttynyt ja surullinen mieli jäi tänään näkemästämme kauniin rannan raiskauksesta. Kymmeniä vuosia se on iloa tuonut ja nyt se on kuin sodan jäljiltä. Kuka vie tänäpäivänä hiekkarannalle veneensä?
   Kivinen matala lahti. Kuka tuhoaa Partakosken maisema-arvoja?
   Rantojen puusto on arvo, minkä suomalainen yhteiskunta tunnustaa korkealle, mutta Savitaipaleen kunnan päättäjien teko on vastenmielinen.

 • 19.2.2020 at 20:12
  Permalink

  Jutun mukaan keskusteluja käyty asukkaiden ja mökkiläisten kanssa, mutta silti valkama tuli kuin faksi entiselle pääministerille, pyytämättä ja yllätyksenä?

 • 20.2.2020 at 10:53
  Permalink

  Asiaa on lyhyesti laajennettava, muutaman esimerkin valossa, koskemaan myös ylipäätään joidenkin Savitaipaleen kunnan virkamiesten ja luottamushenkilöiden arviointikykyä tässä asiassa ja sen myötä kykyä hoitaa asioitamme. Kunnan tekninen johtaja sanoo, että Hiekkaniemessä mitoitus on 32:lle autopaikalle, vaikka, niin kuin hän korostaa, kyse ei ole vierasvenesatamasta. Jokainen, joka vähänkin veneilyyn liittyvästä infrasta Savitaipaleella tietää ja erityisesti ymmärtää, autopaikkamitoitus, jolla niemen repimistä yritetään perustella, lyö todellisuutta poskelle. Nimittäin harvoin, jos koskaan, edes Pappilanrannan venesatamassa on yli 30 autoa parkissa ja sama pätee Partarannan kohdalla. Maksimissaan 4-8 autoa, joka sekin olisi Hiekkaniemeen paljon, olisi mahtunut vanhalle lanssiringille hyvin. Toinen ihmetystä herättävä julkinen kommentti, on erään kunnanvaltuutetun suusta sanatarkasti: ”Emmienyt kyllä ymmärrä mitä tässä kunta on tehnyt väärin, jos siellä on jo aiemmin ollut venepaikkoja niin niiden pito järjestetään nyt vähän tukevammalle pohjalle”. Sanavalinta on vähintäänkin erikoinen, sillä argumentillaan hän
  ei ymmärrä kunnan tehneen virhettä. Veneet ovat olleet aina Hiekkaniemessä tukevalla pohjalla ja näyttävät olevan vastakin. Nimittäin maalla. Mikä on tukevampi pohja?

 • 22.2.2020 at 12:12
  Permalink

  Arvoisat Savitaipaleen kuntapäättäjät ja virkahenkilöt,

  Muutama kysymys näiden Partakosken Hiekkaniemessä tehtyjen toimenpiteiden johdosta.

  Miksi toimenpiteet teetettiin salamyhkäisesti ja pikakomennuksilla?

  Miksi kukaan, jonka voi olettaa tällaisessa asiassa olevan kunnassa vastuullinen, ei aluksi tietänyt asiasta mitään, kun tehdyistä toimenpiteistä alettiin kysellä kunnasta?

  Miten otitte huomioon vesistönsuojeluasiat ranta-alueella?
  – Kolmea neljää puuta lukuun ottamatta kaikki puut ja kasvusto on raivattu pois vesirajaan asti yhteensä lähes 100 metrin matkalta. Pieni niemi keskellä sentään säästetty toimenpiteiltä.
  – Pintamaat poistettu vesirajaan asti.

  Miten noudatitte kunnan rakennusjärjestystä ja siinä viitattuja lakeja ja niiden henkeä?
  – Pysäköintialueeseen verrattava alue, ranta-alueelle rakentaminen (toimenpidelupa)
  – Naapureiden kuuleminen alueen puiden kaatamisesta sekä maansiirtotöistä

  Millainen suunnitelma töistä on tehty, jos mm. lahden mataluus ja kivisyys ei ole tiedossa? (Mahdollisen laiturin paikan varaus: LSS 20.2.2020 ”…lahti, jolla varaus on, on tiettävästi liian matala…)

  Toimitteko mielestänne kuntapäättäjinä ja virkahenkilöinä tässä tapauksessa hyvänä esimerkkinä kuntalaisille (ja kesäasukkaille) siinä, miten asioita hoidetaan/pitää hoitaa Savitaipaleella?

  Herää valitettava epäilys, onko Savitaipaleen kunnassa menossa muitakin yhtä salamyhkäisiä hankkeita ja mitä ne mahtavat olla?

 • 24.2.2020 at 20:41
  Permalink

  On, sote kiinteistökaupat !

Comments are closed.