0

Länsi-Saimaan kuntien terveysasemat toimivat samalla miehityksellä kuin ennenkin – hengitystieoireista kärsivän ei tule mennä asemalle ennen soittoa, ei-kiireellisiä aikoja siirretään myöhemmäksi tai pyritään hoitamaan puhelimessa

Länsi-Saimaan kuntien terveysasemat toimivat tällä hetkellä normaalisti tavanomaisella miehityksellään. Eksoten Lappeen ja Länsi-Saimaan terveysasemien johtava ylilääkäri Sami Raasakka muistuttaa, että Savitaipaleen ja Lemin asemilla ei ole kiireellistä lääkärin vastaanottoa, vaan kiireellistä apua tarvitsievian tulee soittaa päivystysapunumeroon 116 117.

Muutoin soitetaan omalle terveysasemalle. Koska yleisten linjausten mukaisesti kaikkea liikkumista tulee nyt välttää, myös ei-kiireellisiä aikoja pyritään siirtämään tai hoitamaan puhelimessa. Eksoten terveys- ja vanhustenpalvelujenjohtaja Tuula Karhula muistuttaa, että ihmisten ei-välttämätömän liikkumisen välttämisessä myös Eksotella on velvollisuus tätä linjausta tukea.

Kiireelliset asiat hoituvat.
– Hengitystieoireisena ei pidä tulla asemalle ilman etukäteissoittoa. Suurin osa lievistä infektioista hoituu hyvin ja turvallisesti kotioloissa, Raasakka sanoo.
Hän jatkaa, että jos asiakkaalle on varattu aika muusta syystä, mutta hänelle tulee flunssaoireita, aika tulee perua. Samana päivänä perutusta ajastakaan ei mene sakkomaksua.

Jos käytännöt muuttuvat, niistä tullaan tiedottamaan.

Eksote on tiedottanut, että päivystysapunumeroon (116 117) soitetaan vain, jos vointi on sellainen, ettei pärjää Eksoten verkkosivuilta www.eksote.fi löytyvillä kotihoito-ohjeilla. Lievistä oireista ei suositella soitettavan numeroon. Jos epäilee koronavirustartuntaa, tulee pysyä kotona oireiden alkamisesta viikon ajan. Omaolo-oirearvion ajanvaraus on toistaiseksi suljettu.

18.3. kello 11: päivitetty Tuula Karhulan kommentti. Otsikkoa muokattu.

ANNIINA MEURONEN
anniina.meuronen@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Matkustatko kesällä ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä