0

Taipaleen seurakunnan kirkoista ainoastaan Savitaipaleella on sunnuntaina jumalanpalvelus, mutta sekin ilman seurakuntalaisia – Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli päivittää ohjeistuksiaan tilanteen eläessä

Taipaleen seurakunta on perunut jumalanpalvelukset Lemin ja Taipalsaaren kirkoissa. Taipaleen seurakunnan pääkirkossa Savitaipaleella pidetään jumalanpalvelus, mutta ilman seurakuntalaisia. Seurakuntalaisten on mahdollista osallistua jumalanpalvelukseen netin välityksellä.
 
Savitaipaleen kirkko on auki hiljentymistä ja rukousta varten sunnuntaisin kello 11– 13.
 
Seurakunnat ovat saaneet omat ohjeistuksensa koronavirustilanteen vuoksi. Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli ohjeisti omat alueensa 13. maaliskuuta, ja päivitti ohjeistusta alkuviikosta muun muassa jumalanpalvelusten perumisen osalta. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan verkossa ja sosiaalisessa mediassa.
 
Kirkolliset toimituksen Taipaleen seurakunnassa hoidetaan edelleen, mutta esimerkiksi kasteperheiden ja vihkiparien kanssa voidaan sopia myös toimituksen siirtämisestä uuteen ajankohtaan heidän niin halutessa. Kaikki seurakunnan kerhot, ryhmät, konsertit, kirkkokahvit, tilaisuudet ja tapahtumat on peruttu kuluvan viikon maanantaista lukien aina toukokuun loppuun saakka. Savitaipaleen Missiotori sulkee ovensa. Seurakuntatoimistot ovat auki.
 
Tilanne arvioidaan uudelleen, mikäli siltä näyttää. Taipaleen seurakunta ohjeistaa seuraamaan nettisivuja www.taipaleenseurakunta.fi ja Facebook-sivuja, jotka löytyvät nimellä Taipaleen seurakunta.
Seurakunta viestittää, että poikkeuksellisina aikoinakin se aikoo ja tahtoo huolehtia jäsentensä hengellisistä ja henkisistä tarpeista. Seurakunnan työntekijöihin saa yhteyden verkkosivuilta löytyvillä yhteystiedoilla.
 
Myös Suomenniemen alueseurakunnan osalta jumalanpalvelus ja tilaisuudet on peruttu.
 
Piispa Seppo Häkkinen kirjoittaa julkisessa Facebook-päivityksessään, että seurakunnan työntekijät voivat myös etätyössä olla monin eri tavoin ihmisten tukena. Sähköiset välineet ja etäyhteydet otetaan käyttöön.
– On myös muistettava, että kaikilla ei ole näitä välineitä. Keskusteluapuun ja sielunhoitoon löytyy keinoja: puhelimen välityksellä voi pitää yhteyttä yksinäisiin, piispa kirjoittaa.
 
ANNIINA MEURONEN
anniina.meuronen@lansisaimaa.fi
 
Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Teetkö kotijumppaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä