0

Koulut siirtyivät etäopetukseen tänään – ylioppilaskirjoitukset tehdään tiivistetyllä aikataululla, kokelaiden ja valvojien turvallisesta työympäristöstä huolehditaan

Koulut ovat siirtyneet koronavirustilanteen myötä etäopetukseen tästä päivästä lukien. Länsi-Saimaan kunnista Taipalsaarella muutos tapahtui jo tiistaina 17. maaliskuuta.
 
Kunnissa noudatetaan valtakunnallisia ja alueellisia toimintaohjeita. Oppilaskohtaiset erityisjärjestelyt on sovittu koulun kanssa. Wilmaa kehoitetaan seuraamaan nyt erityisen ahkerasti.
Perusopetus annetaan etänä 13.4. saakka. Etäopetusta toteutetaan Googlen palveluiden ja Wilman välityksellä. Lähiopetusta järjestetään niille 1.–3. -luokkalaisille, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toimintojen kannalta kriittisissä työtehtävissä. Poikkeuksena järjestetään myös erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus.
 
Savitaipaleen lukiossa ylioppilaskirjoitukset kestävät vielä loppuviikon ajan tiivistetyllä aikataululla. Kokelaiden ja valvojien turvallisesta työskentely-ympäristöstä huolehditaan.
– Suurin huolihan Savitaipaleen osalta on ylioppilaskirjoitukset, että ne saisi suoritettua, Savitaipaleen ja Lemin sivistystoimenjohtaja Sari Keskinen sanoo.
 
Myös koulujen iltakäyttö on lopetettu tilanteen johdosta.
 
 
ANNIINA MEURONEN
anniina.meuronen@lansisaimaa.fi
 
Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.