0

Kunnat tukevat yrityksiä koronakriisin keskellä – maksuaikoja pidennetään ja hankintoja suunnitellaan ennakoivasti

Taipalsaaren ja Savitaipaleen kunnat tekevät toimenpiteitä yritysten tukemiseksi poikkeusolojen keskellä. 

Taipalsaaren kunta on päättänyt maksaa paikkakunnalla toimivilta pk-yrityksiltä saamansa laskut ennen eräpäivää.
Varhaiskasvatusta palveluseteliä vastaan tuottavien kuukausilaskut ovat puolestaan maksettavissa etupainoitteisesti jo maaliskuun aikana.
– Maaliskuun sopimuslaskut voi lähettää jo maaliskuussa heti maksettavaksi, Taipalsaaren kunta tiedottaa.

Lisäksi Taipalsaaren kunnan toimitiloissa olevien yritysten vuokralaskuille annetaan vähintään kolmen viikon pituinen lisämaksuaika.
Vesilaskujen ja teknisen toimen palvelumaksujen maksuajat kaksinkertaistetaan.

Taipalsaaren kunnan johtoryhmä kertoo, että vallitsevan tilanteen vuoksi kunnassa suunnitellaan hankintoja nyt ennakoivasti.
Lisäksi sosiaali- ja terveysalan yritysten markkinointia kuntalaisille lisätään.
Yrityksiä muistutetaan myös kunnan tarjoamasta maksuttomasta ProAgrian yritysneuvonnasta.

Savitaipaleen kunta tiedottaa maksavansa paikkakunnalla toimivien pk-yritysten saapuneet laskut mahdollisuuksien mukaan ennen eräpäivää.
Lisäksi kunnan toimitiloissa toimiville yrityksille annetaan tarvittaessa kaksinkertainen maksuaika vuokran maksamiseen.
– Kuntien tiloissa vuokralla olevien yrittäjien on maksuvaikeuksien uhatessa hyvä olla hyvissä ajoin yhteydessä kuntaan ja neuvotella mahdollisista maksujärjestelyistä, kunta tiedottaa.

Yritysten lämpö- ja vesilaskujen sekä muiden teknisen toimen palvelumaksujen maksuajat voidaan tarvittaessa kaksinkertaistaa. Lisäksi muidenkin kunnan laskutusten maksuaikoja jatketaan.
Maksujärjestelyistä on hyvä neuvotella ottamalla yhteyttä kuntaan.

Myös Savitaipaleen kunta suunnittelee hankintojaan ennakoivasti ja pyrkii aikaistamaan niitä mahdollisuuksien mukaan.
– Voimassa olevia hankintasopimuksia ja sopimusehtoja kohtuullistetaan mahdollisuuksien mukaan, kunnan tiedotteessa luvataan.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Juttua muokattu 23.3. klo 14.49: Lisätty tieto Savitaipaleen kunnan toimenpiteistä yritysten tukemiseksi ja vaihdettu kuva.

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentteja aiheesta “Kunnat tukevat yrityksiä koronakriisin keskellä – maksuaikoja pidennetään ja hankintoja suunnitellaan ennakoivasti

  • 23.3.2020 at 15:37
    Permalink

    Jos yrityksen toiminta pysähtyy, ei maksusuunnitelmista tai maksueräpäivien siirroista ole apua, vaikeudet vaan siirtyvät eteenpäin. Monissa kunnissa liiketilojen vuokra puolitetaan tai vuokranmaksusta vapautetaan kahdeksi tai kolmeksi kuukaudeksi. Tästä olisi konkreettinen hyöty pienyrityksille.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä