0

Kunnat avasivat puhelinneuvontoja, ravintolat hiljenevät, jumppa hoidetaan kännykän välityksellä – ohessa koronauutisemme viikon ajalta!

Koronavirustilanne ja sen vaikutukset elävät koko ajan. Länsi-Saimaan kunnissa on kuluvan viikon aikana muun muassa avattu neuvontapuhelimia.
 
Tässä viimeisen viikon aikana julkaistut koronatilanteeseen liittyvät juttumme:
 
Ravintolat hiljenivät päivä päivältä – yrittäjät odottavat, meneekö hallituksen esitys ravintoloiden sulkemisesta läpi (25.3.)
”Tehtävämäärät ovat ainakin vielä ennallaan” – poliisin ei ole tarvinnut toistaiseksi puuttua julkisiin kokoontumisiin Etelä-Karjalassa (25.3.)
Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren hyvinvointiasemilla ei enää hoideta hengitysinfektioista kärsiviä potilaita – Eksote avasi infektiovastaanotot Armilaan, Honkaharjuun sekä Parikkalaan (24.3.)
Jumppaan pääsee nyt kännykällä – Suomenniemen Urheilijoiden tutut jumpanvetäjät liikuttavat nyt sähköisten välineiden kautta (24.3.)
Kunnat tukevat yrityksiä koronakriisin keskellä – maksuaikoja pidennetään ja hankintoja suunnitellaan ennakoivasti (23.3.)
Savitaipaleella, Lemillä ja Taipalsaarella avattiin puhelinneuvonta – numerosta vastataan mieltä askarruttaviin kysymyksiin vallitsevassa koronatilanteessa (23.3.)
Nenäliinat kuuluvat nyt kuivajätteisiin – ohjeistusta jätteiden käsittelyyn tarkennettiin (21.3.)
Suvantoon ei ole asiaa ulkopuolisilla, koska riskiryhmässä olijoita halutaan suojella – vierailukielto pätee myös muissa vastaavissa paikoissa (20.3.)
Yli 70-vuotiaiden on nyt pysyttävä kotona niin paljon kuin mahdollista – sosiaali- ja terveysministeriö julkaisi ohjeet ikäihmisille ja heidän läheisilleen (20.3.)
Eksote toivoo, että potilaan vointia kysyttäisi puhelimitse suoraan tältä itseltään tai yhteyttä ottaisi vain yksi omainen – vierailukielto ruuhkautti hoitajien puhelimet (19.3.)
Lemin avoin joukkoliikenne jatkuu normaalisti, kunta tiedottaa – Savitaipaleella ei – Taipalsaarella linjaliikenne siirtyy kesäaikatauluun 23. maaliskuuta alkaen (19.3.)
 
LSS
toimitus@lansisaimaa.fi
 
Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Matkustatko kesällä ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä