0

Lukijan mielipide: Pöksänlahti sopisi mukaan maisemakilpailuun

Ympäristöministeriö etsii joka toinen vuosi järjestämässään kilpailussa Suomen kauneimpia ja arvokkaimpia maisemia.
Savitaipaleen vuonomainen Pöksänlahti on kiistatta yksi sellaisista. Voisimme vielä onnistuneesti suojella ja hoitaa sen luonnonhelmenä tuleville sukupolville.
Suomen parhaasta maisemahankkeesta tulee Suomen ehdokas Euroopan maisemapalkinnon saajaksi. Kilpailuun voivat osallistua kansalaisjärjestöt ja paikallisviranomaiset.

Hanke voidaan porukalla valmistella kesän kuluessa.

Kymmenet paikkakuntalaiset ja mökkiläiset ovat minullekin eri yhteyksissä ehdottaneet alueen suojelua. Ehdotukset voi tiivistää seuraavasti:
1. Pöksanlahden suppa-alueen suojeleminen rakentamiselta kunnostamalla nykyiset rakennukset matkailun ja yhteisöjen käyttöön.
2. Kuolimon virkistys- ja kestävän hyötykäytön lisääminen. Siitä voi tulla osa Savitaipaleen asukkaiden ja kesäasukkaiden elämää, kun sitä luonnonarvoja kunnioittaen kehitetään. Alue voi yhtenä Suomen kauneimpana houkutella paikalle matkailijoita, synnyttää yrityksiä, työpaikkoja.
3. Paikalla voisi toimia Kuolimon tutkimusyksikkö, jonka tehtävänä olisi palauttaa Kuolimon vedenkirkkaus ennalleen. Ja osallistua nieriän pelastamiseen.
Ehdotan, että osallistumme Suomen paras maisemahanke -kilpailuun ja tähtäämme samalla Euroopan neuvoston maisemakilpailuun.
Hanke voidaan porukalla valmistella kesän kuluessa. Kilpailuehdotus on toimitettava ympäristöministeriöön viimeistään 4. syyskuuta 2020.

ILKKA HUOVIO
filosofian tohtori
Savitaipale

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä