0

Kirjastot odottavat aluehallintoviraston ohjeita avaamisesta – hallituksen linjaus uloslainauksen mahdollistamisesta heti pääsi yllättämään

Kirjastot odottavat vielä aluehallintoviraston ohjeita lainaustoiminnan järjestämisestä. Hallituksen maanantaisen tiedotustilaisuuden anti pääsi yllättämään kirjastoväen ja ihmiset, sillä linjaus kuului, että aineistojen uloslainaus on mahdollista heti. Varsinaisesti ovet avautuisivat vasta asteittain kesäkuun alusta alkaen.
Ihmisiä oli jo tiistaina kirjastojen ovella, mutta kirjastot eivät vielä voi ottaa sisälle ketään.
 
Savitaipaleen kunta kirjoitti tiistaina Facebook-sivuilleen, että ovet pysyvät vielä kiinni ja aukioloajoista ja lainauksen järjestämisestä tullaan tiedottamaan myöhemmin.
Sama viesti Taipalsaaren osalta on heidän kuntansa Facebookissa.
– Kirjastot eivät avaudu heti, eikä kirjojen uloslainaamisen turvallinen järjestely onnistu hetkessä, somekanavalla muistutetaan.
Kuntalaisilta pyydetään kärsivällisyyttä.
 
Lemi tiedottaa saman omassa Facebookissaan. Lisäksi kunta ilmoittaa, ettei heillä uloslainaus tule alkamaan toukokuun aikana.
Mikkelin seutukirjasto -nimisellä Facebook-sivulla kehoitetaan myös seuraamaan heidän tiedotustaan. Lainaamisen turvalliset tavat ovat pohdinnassa.
 
Suomenniemellä seutukirjaston palautusluukku on auki maanantaina ja perjantaina kello 10– 16. Savitaipaleen palautusluukkuun voi palauttaa Savitaipaleella lainattuja kirjoja. Taipalsaarella ja Lemillä luukut ovat vielä kiinni, ja niiden avaamisesta tiedotetaan.
Palautuksilla ei ole kiire, eikä myöhästymismaksuja peritä poikkeusolojen aikana.
 
Muokattu kello 11.20: Lisätty tieto, ettei Lemillä uloslainaus ala toukokuun aikana.
 
 
ANNIINA MEURONEN
anniina.meuronen@lansisaimaa.fi
 
Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä