0

Savitaipaleen kunta esittää sote-sopimuksia rauetettaviksi – muutoin edessä olisi pitkä oikeusprosessi

Savitaipaleen sosiaali- ja terveyspalveluja koskevia sopimuksia esitetään rauetettaviksi. Kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen esittää näin kunnanhallitukselle, joka kokoustaa maanantaina. Asia etenee valtuustolle vielä samana iltana.
Perusteluina sopimusten raukeamiselle olisi kunnan mukaan kuluttaja- ja kilpailuviraston (KKV) nyt valmistunut selvitys sopimuskokonaisuuden lainmukaisuudesta. KKV:n mukaan niin sanottu sekasopimus, jonka kohteena on hankintalain soveltamisalaan kuuluvat hankinnat, ei sovellu tilanteeseen.
 
Kunta taas on sitä mieltä, että KKV:n tulkinta on virheellinen. Kunnan mielestä sote-kiinteistökauppoihin ei tule soveltaa hankintalakia, eikä kunta ole hankintalain mukainen hankintayksikkö.
 
Sopimus ei ole vielä tullut voimaan, ja kunta esittääkin sitä rauetettavaksi. Muutoin edessä olisi pitkä oikeusprosessi, johon ei halua ryhtyä.
 
Kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen tähdentää, että uusien tai parempien sote-tilojen akuutti tarve ei ole muuttunut. Kunta jatkaa sote-rakennusten uudistamistyötä.
– Hyvinvointiaseman rakentamissuunnitelmat ovat jo pitkällä. Tämä projekti on akuutein nyt, Kainulainen sanoo.
Uusista suunnitelmista luvataan tiedottaa pian.
 
Savitaipaleen kunta, Vanhaintuki ry ja Kiinteistöt Oy Savitaipaleen vuokratalot allekirjoittivat viime syyskuussa sopimukset näiden kolmen toimijan sote-palvelutuotannossa olevien rakennusten myynnistä ja maanvuokrauksesta. Syynä oli kiinteistöjen huono kunto ja uudistamistarve.
Kauppojen kohteina olivat hyvinvointiasema, ikäihmisten palvelu- ja vuokratalot sekä erityisryhmien kiinteistöjä. Tämän rinnalla Eksote, Mehiläinen Hoivapalvelut Oy ja Savitaipaleen Vanhaintuki ry sopivat Savitaipaleen sote-palveluiden tuottamisesta ja palveluiden organisoimisesta. Sopimusten keskeiset periaatteet oli kirjattu yhteiseen pääsopimukseen.
 
ANNIINA MEURONEN
anniina.meuronen@lansisaimaa.fi
 
Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Oletko jo käynyt terassilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä