0

Savitaipaleen koulukeskuksesta kuului pamahdus, ja koulu tyhjennettiin – käytävän lattialaatat korkkasivat irti

Koulutyö Savitaipaleella alkoi tänään, ja sai puolen päivän kieppeillä keskeytyksen. Käytävän lattiasta kuului ensin rutinaa, ja sen jälkeen kova pamahdus. Lähettyvillä oli pamahdushetkellä ainoastaan siivooja. Sisätiloissa olleet oppilaat passitettiin heti ulos.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen pamahduksesta koulun työntekijältä kello 11.42. Paikan päällä selvisi, että keraamiset lattialaatat korkkasivat kahdesta kohtaa. Ensin näytti siltä, että lattia vajoaa. Noin parikymmentä laattaa irtosi.
– Kyllä siitä kova ääni oli lähtenyt. Kun laatat tuolla tavalla korkkaavat, niin siitä tulee mielleyhtymä, että on sortumisvaara, palopäällikkö Esa Viiru Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen Länsi-Saimaan toimialueelta sanoo.
– Laatat olivat olleet paikallaan vuosia.

Paikalla olleet pelastuslaitoksen ihmiset ja Savitaipaleen kunnan kiinteistöpäällikkö tutkivat asiaa, eikä syytä vielä löytynyt. Syyn arvellaan kuitenkin kiinteistöpäällikkö Mikko Holstin mukaan liittyvän laattojen liikuntasaumoihin, joita on ollut liian vähän, eikä lämpöliikkeelle ole ollut tilaa. Tapahtumahetkellä paikkaan paistoi aurinko.

Tutkimisen jälkeen kaikki rakenteet vaikuttivat kuitenkin olevan kunnossa. Kunnan kiinteistöpäällikkö selvittää asiaa edelleen.
Koulutyöhön tuli tapahtuneen johdosta noin puolen tunnin keskeytys. Korkanneiden laattojen sijainti on kohdassa, jossa on tavallisesti vain vähän ihmisten liikehdintää, joten paikkaa ei tarvinut eristää.

Rehtori Petri Kyyrä kertoo, että koulutyö jatkuu normaaliin tapaan. Kukaan ei pahemmin pelästynyt pamahdusta.

Korjattu kello 22.41: laatat olivat keraamisia, ei kivilaattoja.

ANNIINA MEURONEN
anniina.meuronen@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.