0

”Nyt pitäisi ennen muokkaustöitä kiikaroida pellon pintaa” –  peltotyöt uhkaavat linnunpoikasia

Savitaipalelainen Ismo Hölsä bongasi viime viikonloppuna kolme töyhtöhyypän poikasta juoksentelemassa Heituinlahden Tainasuon pellolla. Hölsän mukaan peltoaukeilla on hyyppien pesiä enemmänkin. Niitä kannattaa etsiä ennen muokkaustöihin ryhtymistä.
– Nyt pitäisi ennen muokkaustöitä kiikaroida kauempaa pellon pintaa ja hautovan emon huomattuaan käydä merkkaamassa paikka muutaman metrin päästä pesästä pajunoksilla, jotka näkyvät traktorista, Hölsä toteaa.
Traktorin kopista on vaikeaa huomata paitsi pesät, myös pienet poikaset.
– Tässä olisi luonnonharrastajille tekemisen paikka, Hölsä pohtii.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.