0

Verkkokysely: Kasvosuojien käyttö ei saa kannatusta

Koronaviruspandemian myötä Suomessa on keskusteltu kiivaasti kasvomaskeista, jotka Aasian maissa ovat arkipäivää mutta joita meillä ei ole totuttu käyttämään. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan kasvomaskia käyttämällä voi suojata kanssaeläjiä omilta pärskeiltään ja mahdolliselta koronatartunnalta. THL:n mukaan maskia käyttävä ei ole kuitenkaan itse suojassa koronavirukselta. Jos maskia käyttää väärin, voi tartunnan riski jopa kasvaa. Kasvosuojain antaa kuitenkin turvaa. Samaan aikaan kun rajoituksia on purettu, osa kansalaisista on kaivannut monissa muissa maissa ja lentoliikenteessäkin käytössä olevaa maskipakkoa.
Länsi-Saimaan Sanomien verkkokyselyssä vain alle kolmasosa kannattaa kasvosuojien käyttöä julkisilla paikoilla. Yli 70 prosenttia vastaajista ei näe suojien käytölle tarvetta.

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

  • Ei (73%, 38 ääntä)
  • Kyllä (27%, 14 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 52

Loading ... Loading ...

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Matkustatko kesällä ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä