0

Savitaipaleen kunta julkaisi suunnitelman liikuntapalveluiden parantamisesta –  tulossa on maksutonta liikuntaneuvontaa, opastettuja vaelluksia ja uusi kurssi lukioon

Lisätään kirjaston valikoimaan pingis- ja petankkitarvikkeet. Huomioidaan eri käyttäjäryhmät liikuntapaikkojen aukioloajoissa ja välinehankinnoissa. Kehitetään maksuton liikuntaneuvontapalvelu, ja lisätään valmentaja- ja ohjaajakoulutus lukion kurssivalikoimaan.
Tällaisista suunnitelmista kerrotaan äskettäin julkaistussa Savitaipaleen kunnan liikkumisohjelmassa.
Liikkumisohjelma on laadittu vuosille 2020–2022. Ohjelmaan on kirjattu suuntaviivat sille, miten liikuntamahdollisuuksia Savitaipaleen kunnassa lähivuosina kehitetään.
Liikkumisohjelmalla halutaan taata hyvät liikuntapalvelut niin kuntalaisille, kesäasukkaille kuin liikuntamatkailijoillekin.
Liikuntapalveluiden nykytilaa ja asukkaiden tarpeita kartoitettiin ennen ohjelman laatimista kuntalaisille suunnatulla kyselyllä.

Liikkumisohjelman mukaan Savitaipaleella tullaan edistämään kaikenikäisten kuntalaisten aktiivista liikkumista.
Lasten ja nuorten aktiivisuutta halutaan lisätä muun muassa kehittämällä perheliikuntaryhmiä, joita kuntalaiskyselyssä erityisesti toivottiin.
Lisäksi koulujen loma-aikoina halutaan järjestää entistä enemmän ohjattua toimintaa. Ohjattua toimintaa varten palkataan liikunnanohjaaja.
Liikuntaseuroille pyritään saamaan uusia ohjaajia lisäämällä lukion kurssivalikoimaan valmentaja- ja ohjaajakoulutus.

Naapurikuntien seurojen kanssa neuvotellaan yhteistyöstä joukkuelajien kehittämiseksi.

Aikuisia ja ikäihmisiä silmällä pitäen Savitaipaleella aiotaan kehittää maksuton liikuntaneuvontapalvelu.
Tavoitteena on järjestää myös opastettuja vaelluksia, kuntosaliharjoituksia ja matalan kynnyksen jumppia. Jo ensi viikon tiistaina Orrain polulla järjestetään opastettu vaellus kello 16 alkaen. Kokoontuminen tapahtuu Orrain polun parkkipaikalla, joka sijaitsee osoitteessa Partakoskentie 1522.
Liikuntaohjelmassa mainitaan myös retkeily- ja maastopyöräilyreittien kehittäminen.

Savitaipaleella liikuntaa järjestävät eri tahot, joiden toimintaedellytykset aiotaan liikkumisohjelman mukaan turvata avustuksilla ja yhteistyöllä. Samaan aikaan naapurikuntien seurojen kanssa neuvotellaan yhteistyöstä joukkuelajien kehittämiseksi.
Liikkumisohjelman toteutumista seurataan vuosittain talousarvion laatimisen yhteydessä.

TAIMI HAIMILA
taimi.haimila@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Matkustatko kesällä ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä