0

Kylvö siunattiin Tuuhaan pellolla

Kirkkoherra emeritus Matti Wirilander ja kanttori Maria Kemppinen toimittivat kylvön siunaamisen Suomenniemen Tuuhaan pellolla toissa sunnuntaina.
Vakiintunutta perinnettä oli seuraamassa viitisenkymmentä ihmistä. Ensimmäisen kerran kylvö siunattiin Suomenniemellä vuonna 2006 Taito ja Aila Hakulin pellolla Kuusenhaossa.
– Me pyydämme voimia ja siunausta viljelijän työlle niin Suomenniemellä kuin kaikkialla siellä, missä siemenet heitetään peltoon. Tämä on meidän, kaikkien Suomenniemen kotien yhteinen ruokarukous, Wirilander puhui.

Esko Väisänen kylvää. (Kuva: Seppo Sillman)

Wirilanderin mukaan tilaisuudessa oltiin ikiaikaisten asioiden äärellä.
– Niin kauan kuin ihminen on maapallolla asustanut, hän on saanut luonnosta ravintonsa. Mutta joskus kauan sitten ihminen oli ihan eri tavalla luonnon armoilla kuin tänään. Kun halla vei viljan ja pedot tappoivat karjan, ei mikään taho korvannut menetyksiä. Silti, vaikka halla hiipi kivisille pelloille, maamies uskoi asiaansa eikä antanut periksi.

Vakiintunutta perinnettä seurasi viitisenkymmentä ihmistä. (Kuva: Seppo Sillman)

Kylvön siunaus aloitettiin Suvivirrellä. Mukana oli myös hanuritaitelija Arto Kivekäs. Järjestelyistä vastasivat Suomenniemen alueseurakunta ja Eläkeliiton Suomenniemen yhdistys.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Matkustatko kesällä ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä