Foorumin perustaminen mökkiläisille etenee Savitaipaleella – lisäksi kunnanhallitus päätti Crossimonttu-tilan vuokraamisesta ja lähetti kirsikkapuistoa koskevan kuntalaisaloitteen valmisteluun

Savitaipaleelle perustetaan vapaa-ajan asukkaiden foorumi. Kunnanhallitus päätti asiasta viime maanantaina. Jo jonkin aikaa suunnitteilla olleen foorumin tarkoituksena on lisätä vapaa-ajan

Foorumin perustamisesta keskusteltiin viime kesänä Kärnäkoskella tilaisuudessa, jossa mukana olivat Savitaipaleen kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen (vas.), palvelujohtaja Kristiina Pihlajamäki ja elinkeinokonsultti Tommi Naakka. (Kuva: Anniina Meuronen)

Taimi Haimila

Savitaipaleelle perustetaan vapaa-ajan asukkaiden foorumi. Kunnanhallitus päätti asiasta viime maanantaina.

Jo jonkin aikaa suunnitteilla olleen foorumin tarkoituksena on lisätä vapaa-ajan asukkaiden ja kunnan välistä yhteistyötä.

Kunta aikoo toimia aktiivisesti foorumin perustamisessa. Savitaipaleen kunnan palvelujohtaja Kristiina Pihlajamäki kutsuu foorumin koolle ensimmäisen kerran. Kuka tahansa vapaa-ajan asukas voi osallistua foorumiin.

Tarkoitus on, että toiminnan pyörähdettyä käyntiin vapaa-ajan asukkaat voivat kehittää foorumin toimintaa haluamaansa suuntaan.

Savitaipaleen kunnanhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan myös Crossimonttu-nimisen tilan vuokraamisesta Imatran Motocross ry:lle kymmeneksi vuodeksi.

Päätöksen taustalla on Lappeenrannan seudun ympäristötoimen esitys siitä, että motocrossin harjoittamiselle alueella tulisi hakea ympäristölupaa.

Tilan vuokraamisella pyritään säilyttämään mahdollisuudet moottoriurheiluun Savitaipaleella, sillä Imatran Motocross ry:n tehtävänä on vastata ympäristöluvan hakemisesta, kustannuksista ja luvan tuomista velvoitteista. Savitaipaleella ei ole omaa moottoriurheilukerhoa, joka olisi voinut ottaa alueen huolehdittavakseen.

Etelä-Karjalan alueella on innostuttu viime aikoina kirsikkapuistoista.

Lemin ja Lappeenrannan lisäksi nyt myös Savitaipaleella toivotaan omaa kirsikkapuistoa. Kuntalaisaloitteen kirsikkapuiston perustamisesta on jättänyt savitaipalelainen Eija Karine.

Karine ehdottaa, että puisto perustetaan Maitolantien ja Olkkolantien kulmauksessa sijaitsevalle nurmialueelle ja että kuntalaiset voisivat halutessaan lahjoittaa puiden taimet.

Karinen ehdotuksen mukaan kyseeseen voisi mahdollisesti tulla kirsikoiden sijaan myös jokin muu kauniina kukkiva puu.

Savitaipaleen kunnanhallitus merkitsi maanantaina tiedokseen kuntalaisaloitteen kirsikkapuiston perustamisesta ja lähetti sen valmisteltavaksi kunnan tekniseen toimeen.

TAIMI HAIMILA

taimi.haimila@lansisaimaa.fi

Aiemmin aiheesta: Mökkiläiset Savitaipaleella ovat saamassa oman foorumin – ”On iso asia, että mökkiläiset löytävät paikalliset palvelut” (14.6.2019)

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka