0

Lukijoiden päivän kuvat: Kukkiva kesä

Savitaipalelainen Jari Lantta löysi paikalliselta puutarhalta Heitunlahdesta amppelin, joka antaa iloa ja väriä kesäpäiviin ja -iltoihinkin. Liisa Niiva-Korpela Taipalsaarelta puolestaan kuvasi eksoottista tunnelmaa luovan keltakurjenmiekan Karvajalan kosteikolla. Myös savitaipalelainen Eila Karhula nauttii kesän kukkaloistosta. Karhulan kodin pihamaalla kukkii komeana alppiruusu, joka istutettiin pihalle 1980-luvun alkupuolella pari vuotta sen jälkeen, kun Savitaipaleen kirkonkylällä sijaitseva omakotitalo oli valmistunut. ”Kaikki on lähtenyt vain kahdesta taimesta. Poikani opiskeli silloin maa- ja metsätaloustieteellisessä ja oli kesätöissä puutarhalla Helsingissä. Sieltä hän toi taimet”, Karhula kertoo ja uskoo alppiruusujen ponnahtaneen kasvuun paikalle tuodun mudan ansiosta.

(Kuva: Liisa Niiva-Korpela)

 

(Kuva: Toimitus)

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.